СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 3, 2017

Мощният Volvo FH 16 вече е в автопарка на българска компания

Мощният Volvo FH 16 вече е в автопарка на българска компания

Най-мощният серийно произвеждан камион в света – Volvo FH 16, с ЕВРО 6 двигател с 750 к.с. и максимален въртящ момент 3550Нм, застава начело на флотилията на българската строителна компания Eвробилд. Това е първият и единствен товарен автомобил с подобни характеристики у нас, доставен от Волво Груп България.

Камионът е оборудван с интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift с усилени бавни предавки, задвижване 6x4 и задно въздушно окачване. Така може да се справя с изключително тежки транспортни задачи, като има удостоверение за превоз на композиция с максимално бруто тегло до 100 тона.

„Като производители на най-мощния серийно произвеждан камион, сме горди и щастливи, че той вече ще помага за успешната работа на българска компания”, коментира Карин Йохансон, Управител на Волво Груп България при официалното предаване на ключовете на автомобила.

“Като една от най-бързо развиващите се и модерни строителни компании в България, търсехме достоен “флагман” за нашия автопарк от близо 150 машини. И го намерихме в лицето на Volvo FH 16.”, категоричен е Величко Праматаров, мениджър Транспорт и строителна механизация в Евробилд. “Мощен, интелигентен, сигурен, надежден партньор. Тези определения са валидни, както за камиона, така и за нашата компания. Затова го избрахме и за емблема на нашия автопарк.”, обясни той.

Най-мощният камион ще бъде използван за превоз на тежки строителни машини и извънгабаритни товари. Първият му работен курс ще бъде между Свищов и Коздлодуй, като ще транспортира 85-тонен багер.

Евробилд е основана през 2003 година. Компанията е специализирана в промишленото строителство, строителство на търговски центрове, хотели и жилищни сгради, реализация на инфраструктурни обекти, транспорт и строителна механизация, както и в производство на бетонови разтвори. Има сериозен опит в реализацията на строителни и специализирани разрушителни дейности в най-големите енергийни обекти в България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини