СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 3, 2017

ИПО инсталира втори 2250kVA дизелов генератор Cummins Power Generation

ИПО инсталира втори 2250kVA дизелов генератор Cummins Power Generation

Два от най-мощните дизелови генератори в България са Cummins Power Generation. Първият дизелов генератор с мощност 2250kVA e доставен и монтиран от фирма ИПО за един от големите логистични центрове на територията на страната, а вторият - за производственото предприятие на Чипита България. Моделът C2250D на Cummins Power Generation взе преднина и при двата избора, поради високите изисквания към резервното захранване, което трябва да подсигури логистичния център и голяма част от производственото предприятие. Приоритет при избора на дизелов генератор е надеждността на оборудването, висококвалифицираният сервизен екип на ИПО, кратките срокове за доставка, спецификите на монтаж. Сериозно предизвикателство е изключително краткият срок за монтаж на оборудването, съвпадащ със спирането за профилактика на завода.

В производствената база на Чипита България помещенията, в които трябва да бъдат инсталирани дизеловият генератор и табло с монтирани в него токов прекъсвач за генератора и АВР, са с ограничени размери. Специално за този проект е изработено табло с габарити, съобразени с малкото пространство. Таблото включва токов прекъсвач за генератора (4000А) и АВР 4000А. За правилна работа на дизеловия генератор и за да му бъде осигурено достатъчно количество въздух за охлаждане, по проект на ИПО, от радиатора на генератора към покрива на помещението са изградени въздуховоди за отвеждане на топлия въздух.

Дизеловият генератор на Cummins Power Generation, модел C2250D5 е оборудван с 60 литров дизелов двигател Cummins QSK60 и алтернатор за ниско напрежение модел P7LVG, произведен от Cummins Technology (Stanford-AVK) и може да поеме целия товар от 0 до 100% наведнъж. Генераторите C2250D5 са оборудвани и доставени с контролна система, разработена от CPG -Power Command 3.3, която дава пълен достъп до данните на генератора. Контролната система позволява синхронната работа на два и повече генератора.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини