СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 3, 2017

Идеал Стандарт проведе студентска работилница

Идеал Стандарт проведе студентска работилница

С официално награждаване завърши Студентска работилница - Идеал Стандарт, УАСГ 75г. Това е първата от поредица работилници, които Идеал Стандарт ще организира и финансира ежегодно.

Съвместната инициатива на Идеал Стандарт и Университетa по архитектура, строителство и геодезия – УАСГ, Студентска работилница - Идеал Стандарт, УАСГ 75г. завърши с официално закриване. Събитието се проведе на 6 април в шоурума TheBathRoom – неизчерпаемият извор на идеи и вдъхновение за банята.

В проекта участваха студенти от специалност Архитектура, разпределени в 4 отбора. Те преминаха през всички етапи на работилницата, водени от специалисти от Идеал Стандарт. Първоначално студентите бяха запознати с техническите характеристики на продуктите, заложени в спецификацията на заданието, изготвиха общо изграждане на функционална и визуална концепция и предложиха интериорно и стилово решение на помещенията.

По време на заключителната част от работилницата всички отбори разполагаха с 15 минути за презентация на своите решения и отговориха на въпросите на присъстващите. Професионално жури в лицето на 5 утвърдени в бранша имена оцени заданията и избра проекта-победител, изготвен от отбора в състав Мелтем Йълдъз, Христо Христов и Явор Станиславов. Всички участници получиха почетни грамоти, а след края на награждаването обсъдиха работата си на коктейл в приятната атмосфера на TheBathRoom. Спечелилият проект ще се реализира по време на лятната работилница и ще бъде финансиран от лидера в производството на санитарен фаянс Идеал Стандарт.

Студентска работилница - Идеал Стандарт, УАСГ 75г. е първата от редица работилници, които Идеал Стандарт планира да осъществява ежегодно съвместно със свои партньори и да я превърне в една развиваща се традиция. Тази инициатива открива възможности за обмен на идеи и опит между младите архитекти и дизайнери, а действителното реализиране на резултата от нея вдъхва самочувствие и амбиция за още по-добри проекти.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини