СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 3, 2017

Иновативна топлоизолационна система RÖFIX RELAX

Иновативна топлоизолационна система RÖFIX RELAX

Практиката е показала, че една система /биологична или физична/ е толкова по-функционална и дълготрайна, колкото по-малко се намира тя под напрежение и най-вече, когато е в състояние на покой. Напрежението в топлоизолационните системи се предизвиква в най-голяма степен от линейните термични разширения на различните материали. Това е и причината за появата на т.н. Ефект на възглавницата – деформация на плочите и отбелязването им върху фасадата. За да може системата да работи в покой, независимо от температурните въздействия, RÖFIX създаде иновативната топлоизолационна система RÖFIX RELAX.

В основата й стои иновативната топлоизолационна плоча RÖFIX EPS-F RELAX, произведена от графитен или бял експандиран пенополистирен с размери: 120cm/60cm. Предлаганите дебелини са: 10cm, 12cm, 14cm и 15cm. Върху предназначената за армиране страна на плочата има точно фиксирани разрези с дебелина 1,5mm, чрез които се възпрепятстват силите от топлинно въздействие. По този начин фасадата ефективно е защитена от появата на деформация, издуване или хлътване на плочите, вследствие на линейните разширения от температурните разлики през сезоните. Благодарение на RELAX-прорезите напрежението върху фугите между плочите намалява с до окoло 90%. Задната страна на топлоизолационната плоча от системата RÖFIX EPS-F RELAX има релеф, т.нар. Take it Alpin. Чрез него допълнително се увеличава контактната повърхност на лепилото.

Иновативната топлоизолационна система RÖFIX EPS-F RELAX е подходяща за стари и нови сгради и особено при сгради с големи дебелини на изолацията, както и при пасивни къщи. Системата е с 20 години гаранция - така вие и вашето семейство си осигурявате значително по-дълъг период без необходимост от саниране на фасадата на дома ви.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини