СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 3, 2017

След 25 успешни години Валерий СиМ Груп очаква нови предизвикателства

Разговор с г-н Стоян Иванов, Управител на Валерий СиМ Груп

След 25 успешни години Валерий СиМ Груп очаква нови предизвикателства

Г-н Иванов, бихте ли споделили новoсти от дейността на компанията?
През тази година новостите в дейността на Валерий СиМ Груп са подчинени на знаковото събитие – 25 години от създаване на компанията. В чест на годишнината разработихме и вече са на пазара нови артикули, някои от които се представят за първи път на българския пазар. Иновативният подход към предлагания асортимент и богатото разнообразие от продукти се превърна в наша трайна визитна картичка. Новите продукти затвърждават лидерските ни позиции на пазара с професионални и хоби инструменти, машини и консумативи.

Чествате 25 години от създаването на компанията, какво бихте казали за развитието Ви до момента?
Ако позволите да характеризирам развитието с една дума, тя ще бъде възходящо. През пролетта на 1992г. фирмата стартира с асортимент от 100-тина продукта и персонал – едно семейство от 4 човека. Днес асортиментният каталог на компанията представя близо 13 000 артикула, а служителите са над 130. Изминаха 25 години, но ентусиазмът, интересът към новостите и желанието за развитие не са намалели, напротив! В годините на непрекъснат растеж сме срещали и трудности, но имам удоволствието да работя с екип от съмишленици. Стараем се да отчитаме тенденциите на пазарната среда и нарастващата взискателност на крайните потребители към търговския паспорт на всеки артикул.

Бихте ли споделили с какви инициативи ще отбележите годишнината?
Най-голямото събитие по повод 25 годишния юбилей на компанията е посветено на нашите клиенти и партньори. В началото на месец май проведохме тържествена юбилейна среща, на която им благодарихме за дългогодишното партньорство и съпричастността към нашите ценности – иновативност, гъвкавост, позитивизъм и устойчивост в партньорските взаимоотношения. Наред с това, новият асортимент става част от пазара чрез специализирани продуктови презентации, които улесняват информирания избор на крайния потребител. Модернизирахме централната мострена зала, създадохме нова визия на стелажните решения. Оптимизираме дейността на търговските представители чрез въвеждане на високотехнологични устройства и обновяване на автопарка. В помощ на клиентите създадохме нови, специализирани каталози по продуктова насоченост. Отдел Реклама осигурява имиджовото представяне на компанията в националния ефир. Разбира се, това не е всичко. Предстои реализиране на много нови инициативи.

Разкажете за някои от последните продукти, с които сте допълнили гамата и които предлагате на пазара.
Настоящите, както и дългосрочните проекти на фирмата, са изцяло съобразени с потребителското търсене. Съществено значение има и мнението на нашите клиенти и партньори. Най-новата серия машини и инструменти Premium HD е с изключителен баланс между високо качество и достъпна цена. Стартът на тази продуктова група е много силен и първите артикули се превърнаха в истински бестселъри на пазара. Атрактивни продуктови новости има в сектор строителна химия. Марката АKFIX е утвърдена на пазара, а новите изолационни материали бързо намериха своята потребителска оценка. Интересни са новостите в асортимента и на останалите продуктови групи.

За финал на нашия разговор – какво Ви предстои занапред? Бихте ли споделили планове или очаквания за бъдещото Ви развитие?
За бизнеса 25 години е зряла възраст. Мотивирани от постигнатото, ползвайки знанията и опита, формирани в годините, очакваме нови предизвикателства и, разбира се, нови успехи! Инвестирането на родна земя е един от приоритетите на компанията и, надявам се, част от успешните предстоящи проекти!