СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 4, 2017

Сграда 1 на Търговски Център Европа

Сграда 1 на Търговски Център Европа

Търговски Център Европа е модерен логистичен център, построен на терен от 70 дка, до аерогара София. В рамките на комплекса са построени 16 сгради с обща площ 70 000 кв. м. В тях се помещават складове, офиси, магазини, заведения за хранене, спортни зали, банкови клонове, паркинги, озеленени и водни площи и др. Офис площите в комплекса са три различни типа класове A, B+ и C, задоволяващи широк спектър от изисквания на наемателите. Всеки един от офисите предлага удобство и комфорт в съответствие с класа си.

В настоящия материал фокусът ни е върху най-новата и модерна сграда в търговския център – Сграда 1, с която се поставя и финалния щрих върху цялостната концепция на Търговски Център Европа. Сграда 1 притежава престижния сертификат BREEAM NC 2013 с оценка Excellent 4 звезди, което я прави първата сграда в България, получила сертификата на ниво проектиране и на ниво реализация.

За иновативните похвати при проектиране на сградата разказаха повече за Списание СТРОИТЕЛИ арх. Йордан Христов и арх. Константина Христова.