СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 4, 2017

Нова гама фасадни лепилно-шпакловъчни смеси от WEBER

Нова гама фасадни лепилно-шпакловъчни смеси от WEBER

При изпълнение на топлоизолационна система, лепилно-шпакловъчната смес има важната задача да защити изолационния слой и да осигури трайна и здрава основа за крайното покритие. Всеки от изолационните материали има своите предимства, но и предизвикателства. Съобразявайки се със специфичните характеристики на различните изолационни материали, WEBER създадe прецизна гама от продукти, които да запазят фасадата ефективна и красива дълго време. Всяка от новите лепилно-шпакловъчни смеси weberguard в различна степен притежава следните предимства:

Здравина и еластичност – за да се избегнат напуквания и отчупвания по фасадата, е необходимо шпакловката да бъде еластична и здрава. Високата еластичност позволява да се поеме енергията от удар по фасадата, докато здравината помага да се разпредели ударът от по-малка към по-голяма повърхност, предотвратявайки нарушаването на крайното покритие.

Висока пластичност – при залепяне на изолационния материал е нужно той да се позиционира правилно спрямо околните. Това често изисква придърпване и, за да не се изгуби контакт с основата, е необходимо лепилната смес да е пластична.

Високо сцепление – всички лепилно-шпакловъчни смеси weberguard притежават якост на залепване, която е по-висока от якостта на самия изолационен материал.

Паропропускливост – при преминаването на влага през фасадата е важно всички слоеве да са паропропускливи, за да не се овлажни изолационният материал и да се компрометира ефективността му. Колкото повече влага поема изолационният материал, толкова по-висок коефициент на паропропускливост трябва да притежава лепилно-шпакловъчната смес.

Водоотблъскваща – при материали, които поемат влага бързо е добре шпакловката да има водоотблъскващи свойства, за да се спре проникването на вода до изолационния материал.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини