СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 4, 2017

Фибран България празнува 20 годишнина

Разговор с г-н Борис Радулов, Зам. Изпълнителен директор на Фибран България

Фибран България празнува 20 годишнина

Г-н Радулов, да започнем разговорa с новости около дейността на компанията. Бихте ли представили някои от последните продукти и решения?
Непрекъснато работим по усъвършенстване на продуктите FIBRANxps и FIBRANgeo. Нашият FIBRANxps е нарицателно, защото е с постоянни характеристики, без компромис в качеството и с голямо разнообразие в продуктовата гама: дебелини до 180mm, плочи за фасади, покриви и подове. И като казах подове: може да се произвеждат продукти с якост на натиск до 700kPa, което задоволява нуждите за по-високоякостни приложения. Произвеждаме плочи с наклонена повърхност за покриви и тераси.

Какво представляват плочите с наклонена повърхност?
Това са плочите FIBRANxps INCLINE, допълнително изрязани под наклон, с които се изпълнява топлоизолационният слой, там където се цели олекотяване на покривната конструкция. Те заместват замазката под наклон. Служат за осигуряване на необходимите наклони на покривите и терасите. Проектирането и полагането на този вид топлоизолационни плочи изисква прецизност, но си заслужава усилията. За радост все повече проектанти проявяват интерес към тези продукти. Имаме изпълнени покриви и тераси в София и в Източна България.

Разкажете ни за новостите около продуктите от каменна вата FIBRANgeo.
Продуктите от каменна вата са много атрактивни. При тях непрекъснато се увеличават приложенията, променят се стандартните детайли с нови, по-иновативни, което изисква от наша страна като производител винаги да сме информирани и активни. Тези продукти са с клас по реакция на огън А1 и това прави приложенията им в строителните обекти всеобхватни. Ще зарадваме клиентите си за покривни и фасадни вати с подобрени коефициенти на топлопроводност – ламбда на вати тип FIBRANgeo BP 50, FIBRANgeo BP 001, FIBRANgeo BP ETICS. Новите продукти за покривни каменни вати са FIBRANgeo BP 50-L, FIBRANgeo BP 70-L. Плочите са с големи дебелини и размери за актуалното еднослойно полагане с L-застъпване по четирите ръба на плочата, което е предимство пред останалите предлагани вати, защото се припокриват фугите между плочите, като се избягват топлинните мостове, улеснява се полагането на покрива, както и логистиката до обекта. Застъпването от 15mm се осигурява при дебелини 120-200mm и размер на големите плочите 1200х2000mm.

Тази година се навършват 20 години Фибран България. Какво бихте споделили за този период на пазарно присъствие и развитието Ви към днешна дата?
През периода от създаването на компанията ни непрекъснато сме споделяли желанието си за успех с нашите партньори. Постоянството е ключът към нашето развитие. В средата на взаимно уважение и доверие, в която работим, ни дава оптимизъм и вдъхновение да вървим напред, да сме горди от постигнатото досега.

Изградили сме стабилни връзки с дистрибутори, инвеститори, проектанти и строителни компании.

Предвиждате ли някакви инициативи, с които да отбележите годишнината?
Разбира се, че е редно да отпразнуваме 20-та си годишнина. Вече организирахме празнични чествания за екипа и за партньорите си. Празнувахме 3 дни в Солун с над 300 наши гости. Поканени бяха дистрибутори, инвеститори, и проектанти. Цялата настояща 2017 година е с настроението и отговорността на годишнината. Това е празник не само за нас, за всички компании от групата на ФИБРАН, както и за нашите партньори.

С какви цели и приоритети ще продължите развитието си?
Вървим напред с увереност в бъдещите ни амбициозни цели. Вярваме в сплотеността и непрекъснатия стремеж към развитие. Всеки един ден влагаме цялата си енергия, смелост и професионализъм, за да изпълняваме конкретните цели на ФИБРАН България, които сме си поставили.

Ще завърша с едно пожелание за много здраве, упоритост, за да следваме мечтите си, смелост, за да ги осъществяваме и търпение, за да ги постигаме и много мъдрост и себеуважение, за да дават смисъл на всичко това. Горди със свършеното да продължаваме напред и с пожелания заедно да гледаме в бъдещето с увереност, с изключителна енергия и силна воля, към нови успехи.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама  • Сдружение Топливо