СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 5, 2017

Волво Груп България откри собствен сервизен център в Бургас

Волво Груп България откри собствен сервизен център в Бургас

Волво Груп България откри нов собствен сервизен център в Бургас, като инвестицията в него възлиза на над 2 млн. лева. Базата се разполага на терен от близо 8000 кв. м в Индустриален и логистичен парк – Бургас, а площта на сервиза е 1302 кв. м. Строежът бе завършен в рекордни срокове от 9 месеца.

В официалната церемония по прерязването на лентата участваха Димитър Николов, кмет на Община Бургас, Красимир Стойчев, заместник-кмет на Бургас, Председателят на Борда на директорите на Индустриален и логистичен парк Бургас – Златина Георгиева, Изпълнителният директор на парка – Стамен Стамов, зам-областният управител Владимир Крумов, Изпълнителният директор на Волво Груп България – Карин Йохансон и Роберт Гроздановски, Вицепрезидент на Волво Груп, регион Централна и Източна Европа. На събитието присъстваха и над 200 гости – клиенти на компанията.

“Бургас и Волво Груп са силно свързани, тук ние се чувстваме у дома. Освен традиционното присъствие, което имаме в този регион от десетилетия, усещаме динамичното развитие на бизнес средата и получаваме професионално съдействие от местната власт.”, обясни Карин Йохансон, Изпълнителен директор на Волво Груп България след откриването. “Инвестирахме в собствен център, защото намеренията ни са дългосрочни. Ние сме тук, за да останем.”, категорична бе тя.

В центъра вече се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него има три проходни канала, четири колонни подемника, три стенда. Капацитетът на обслужване е 3040 камиона годишно, като може да се работи по 6 камиона едновременно. Екипът се състои от 10 специалисти и мобилна група. Складовата база гарантира осигуряване на резервни части в рамките на 24 часа.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини