СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 5, 2017

Проведе се състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy

Проведе се състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy

В зала Арена Армеец в София заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова заедно с г-н Видин Бошнаков – ръководител продажби отдел Сухо строителство в Кнауф България, откриха 12-тото издание на международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy за младежи от 16 до 21 години. „Професионалното образование е това образование, което дава възможности за избор“, каза заместник-министърът.

За пореден път Кнауф България спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Възпитаниците на СПГСГ Арх. Георги Козаров, гр. Сливен - Диан Живков Жеков и Мариян Свиленов Стефанов с ръководител г-н Динко Динев и треньор Пламен Костов – инструктор сухо строителство в Кнауф България, завоюваха трето място в международното състезание.

Участниците бяха от 13 държави от цяла Европа. Учениците имаха поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговорят на технически въпроси под формата на тест. Професионалното жури беше сформирано от по един представител на всяка държава. Първо място спечели отборът на Словения, а отборът на Австрия е на почетното второ място. Г-н Видин Бошнаков поздрави победителите за достойното им представяне и връчи специални награди.

Като домакин Кнауф България подготви интересни забавления и емоции, с които всеки един участник от чужбина опозна културата и историята на нашата държава.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2008г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини