СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 5, 2017

Хармонична среда с каменни фасади от Булкам Декор

Всяка сграда има своя история и дух. А най-важното са нейните обитатели и това те да живеят в хармония в своето жилище. Ето защо за екипа на БУЛКАМ ДЕКОР не е достатъчно само да създава каменна облицовка на сградите, но и да успее да претвори символиката, заложена от архитектите и да вложи специално внимание в детайла, да създаде естетична среда за хората.

Фасадата е първото, което посреща бъдещите обитатели на новия дом и има решаващ глас дали те ще бъдат привлечени от нея. Затова и нейният дизайн е може би един от най-важните въпроси, който стои пред всеки архитект и строител. Каменната фасада създава усещане за уют и благоденствие, внушава стабилност.

Естественият камък е материал, който позволява фасадата да бъде изпълнена в класически стил или да има модерен вид, предоставяйки неограничени възможности за изработка на детайли във всякакви форми, цветове и текстури.

Сградите оставят своя естетически отпечатък и в градската среда и отбелязват духа на времето. Често околната среда и историята на мястото вдъхновяват архитектите на бъдещите сгради как чрез визията на сградата да обединят дух и материя в синергия, оставяйки своя почерк и идеи за поколенията. Фасадите от естествен камък допълват обкръжението ни по изискан начин, заради естествения си произход и създават безупречен баланс на формите, в хармония с градския ритъм на живот.

Архитектура, вдъхновена от обкръжаващата среда, остава с нея в равновесие. Като естествен продукт, използването на камък в строителството отговаря на критериите за природосъобразност и устойчивост на жилищната среда.

Поради своята елегантност, камъкът намира своето приложение и в интериора под формата на подови настилки, стъпала, декоративни стени, облицовки на камини, рамки на врати и прозорци и други елементи, които допринасят за усещането за лукс и комфорт и внасят елегантност и изисканост в дома.

БУЛКАМ ДЕКОР се специализира в производството и монтажа на изделия от естествен камък, осигурявайки цялостно изпълнение на проектите на клиентите си.

Портфолиото на компанията включва изграждането на каменни фасади, интериорни и екстериорни решения от естествени каменни материали.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини