СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Мухтаров е изпълнител на бордовете по фасадата на Smart Center Бургас

Мухтаров е фирма, създадена преди 24 години и утвърдила се с времето на пазара за покривни дейности. Фирмата се стреми към непрестанно усъвършенстване на своите дейности и разширяване на продуктовата си гама, за да постигне своята основна крайна цел – да предложи на клиентите си качествено комплексно изпълнение на ново строителство и ремонтни дейности на покривните площи и гаранция за цялостното изпълнение на покривната система. През годините фирма Мухтаров е изпълнила редица обекти от индивидуално и обществено значение – къщи, хотели, обществени и промишлени сгради, банки, складове. Материалите, които се използват, са с доказани качествени характеристики и с показатели, съответстващи на специфичните климатични условия. Всички материали биват предварително тествани, преди да бъдат предложени на крайния клиент или вложени на негов обект.

Атрактивен обект от портфолиото на компанията е комплексът Smart Center Бургас. Обемът дейности, които извършва Мухтаров по проектa, не е голям, но е от особено значение за завършването на сградата. Оформянето на бордовете е ключов момент, тъй като това е връзката, която завършва водоплътността на хидроизолацията по покрива с фасадната облицовка. Това е елементът, който очертава контура на сградата и който придава завършеност на визията. Особеност при този проект са заоблените форми на сградата. Поради тази сложност, не еднаквите криви линии и различните по размери контурни елементи, се налага изработването на детайлите да се направи на място. Изпълнението следва да се направи от хора с голям опит в изграждането на покривни системи от ламарина. Въпреки динамичността и сложността на обекта, Мухтаров с гордост вписва Smart Center Бургас в портфолиото си от успешно завършени предизвикателства.

Освен покривните дейности, фирмата е съсредоточена върху строителство на сгради от метални конструкции и изграждане на вентилационни и климатични инсталации. Мухтаров предлага пълно и комплексно изграждане на ОВК системи. С термо помпи, соларни инсталации за топла вода, климатични системи тип VRV, чилърни системи и много други.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини