СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Гипсфазерни плоскости Knauf Vidiwall

Гипсфазерни плоскости Knauf Vidiwall

Плоскостите Knauf Vidiwall се произвеждат в гр. Видин и са първият български строителен продукт с екологична продуктова декларация (ЕПД) от Института Строителство и околна среда, Берлин, издадена за гипсфазерните плоскости на Кнауф България, и Сертификат за биологична безопасност на Vidiwall от Институт по строителна биология - Розенхайм, Германия. Knauf Vidiwall се произвеждат по технологията на гипсфазерните плоскости. След пресоването на гипс, в комбинация с армиращи целулозни влакна, идеално съчетаващи се помежду си, се получава много по-твърда и по-стабилна гипсова плоскост с изключително добри физико-механични параметри и възможности за различно приложение.

За полагане на сухи подове се утвърдиха системите Vidifloor SOLO & Vidifloor DUO. В зависимост от равнинността на основата и желаната изолация, Vidifloor SOLO се полага върху минерална вата, полистирол или суха посипка. Vidifloor SOLO е здрав, топъл, съвършено равен и идеално изолира от ударен шум.

Друг успешен опит на развойната дейност на Кнауф България е плоскостта VidifireA1. Отличаващата характеристика на плоскостта е, че тя има клас по реакция на огън А1 и е предназначена за повишаване на безопасността в случай на пожар.

Чрез модифициране на състава на гипсфазерната плоскост е създадена Vidiphonic, с която се постигат оптимални звукоизолационни характеристики. Намира приложение в новото строителство при изграждане на преградни стени, предстенни обшивки, между-жилищни преградни стени, киносалони, спортни тренировъчни зали. Също така се използва и в съществуващ сграден фонд при укрепване на преградни стени, обновяване на междужилищни преградни стени и подобряване качествата на масивни стени чрез предстенни обшивки.

Кнауф Vidicomfort са гипсфазерни елементи с фрезовани в тях канали. Предназначени са за изграждане на системи за подово отопление и/или охлаждане. Тези елементи са с дебелини 15mm до 23mm, а диаметърът и дълбочината на каналите е според предписанията на системата.

Плоскостта Vidiwall HI е друг продукт на отдела за развитие на Knauf България, която представлява алтернатива на конвенционалното строителство на външни стени. Фасадната система W333 успешно се прилага както в жилищни, така и при обществените сгради.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини