СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Устойчиви сгради с природосъобразните продукти ROCKWOOL

Устойчиви сгради с природосъобразните продукти ROCKWOOL

Сградите играят решаваща роля в обществото и са важен аспект на модерния живот. Колко ефективно функционира сградата е от съществено значение за благосъстоянието на обитателите й. Здравето, безопасността и благосъстоянието пък са ключовите показатели за устойчив начин на живот съгласно политиката на ООН за устойчиво развитие.

Устойчивостта на една страда до голяма степен се определя от материалите, използвани за нейната изолация. В наши дни за ефективни и устойчиви се считат тези изолации, които гарантирано повишават енергийната ефективност, издръжливостта и противопожарната безопасност на сградата и същевременно дават възможност на хората в нея да живеят комфортно. Рейтинговите системи за оценяване на устойчивостта на сградите като LEED® и BREEAM® са все по-важни за инвеститорите при оценката на сгради. Изолационните продукти на датската компания ROCKWOOL отговарят напълно на изискванията на тези системи.

Изолацията от каменна вата ROCKWOOL е важен компонент в изграждането на енергоефективни, устойчиви, звукоизолирани, пожароустойчиви, топлоизолирани сгради.

Продуктите на ROCKWOOL са устойчиви във времето, характеризират се с дълъг експлоатационен живот, като запазват своята форма, обем и висока ефективност по време на целия живот на сградата.

Те имат много добри топлоизолационни и енергоспестяващи свойства. В зависимост от приложението им коефициентът им на топлопроводимост е много висок, което ги прави едни от най-добрите топлоизолатори на световните пазари днес. Едновременно с това нишките на каменната вата ROCKWOOL са незапалими и издържат на температури до 1000°C. Те са още звукоизолиращи, водо- и влагоустойчиви, хидрофобни и парoпроницаеми, безопасни за здравето и щадящи природата, като покриват изискванията на REACH (Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали).

Прелисти броя

още в рубриката

Новини