СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® за фасади с индивидуално внушение

Професионалната серия пастообразни мазилки ТЕРМОФЛЕКС® предлага решения, удовлетворяващи и най-специфичните особености на всеки проект. В зависимост от експлоатационните характеристики на фасадата и изискванията на изпълнителите, МАРИСАН предоставя широк набор от хай-тек решения в различни структури и финост на фракциите.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO – устойчивост и самопочистване на фасадите
Вложените в състава фини нано частици и титаниеви фотокатализатори придават на мазилката свойството да се самопочиства. Така попадналите по повърхността замърсители биват лесно отстранявани от дъжда и вятъра, запазвайки дълготрайната цветова наситеност на фасадата. Постигнатите защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура се явяват перфектното решение при работа върху стари и нови минерални основи. Силикатният характер на мазилката гарантира сигурна защита срещу стареене, тежки атмосферни условия и UV-лъчи.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC – паропропускливост и екстремна еластичност
Възможността за „дишане“ на основата позволява моменталното извеждане на натрупаната влага от повърхностния слой на фасадата. Това прави продукта особено приложим при райони с висока влажност на въздуха и натрупване на морски изсолявания. Изпитаните водоотблъскващи свойства предотвратяват възникване на мухъл и плесен, правейки мазилката идеално решение за сенчести или северни фасади. Екстремната еластичност на мазилката гарантира устойчивостта на структурни напрежения и вибрации в основата, правейки я перфектно решение за фасади около натоварени булеварди и кръстовища.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID – удължен живот за фасадата
Силикат-силиконовият характер на мазилката гарантира нейната особена здравина и стабилност – идеално решение за региони с високи температурни амплитуди. Фактът, че ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID се свързва с основата, не само механично, но и химично, я прави особено резистентна на напуквания. Защитните и декоративни покрития с драскана или влачена структура са особено приложими при стари и нови минерални основи, както и при саниране на сгради и реновиране на архитектурни паметници.

ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE – детайлно покритие с антична структура
Силикат-силиконовата мазилка позволява тънкослойно полагане и постигане на забележително фин слой. Детайлното покритие, резултат на продукта, е лесен начин за постигане на красиви рустикални повърхности с антична драскана структура, както върху стари, така и върху нови минерални основи. Противно на своята финост (0.8mm), образуваният слой притежава особена здравина и резистентност на механичен натиск и външни влияния. Това го прави идеално приложим при натоварени помещения като бани и коридори.

ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH – ниска абсорбираща способност и висока еластичност
Обединявайки всички позитиви на полимерните мазилки, ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH се явява универсално решение, което прави фасадите устойчиви на агресивни външни влияния. Перфектното сцепление с основата, в комбинация с ниската абсорбираща способност на постигнатия слой и високата му еластичност, са сигурен индикатор за стабилността на крайното покритие.

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC – мозаечни мазилки с екстремна якост
Натрошените мраморни и гранитни частици, преливащи в многообразна гама от цветове, превръщат фасадата не само в красиво произведение, но и в надежден щит срещу външните агресори. ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC се препоръчва при повърхности в търговски и офис площи, чакални, магазини и други силно натоварени площи. Честият допир и натиск върху мазилката не оказва влияние върху нейния облик и стабилност, няма от риск от промяна на цвета, избеляване, обезцветяване или изронване. Изпитаните влаго- и студоустойчивост гарантират перфектни резултати при изпълнение на цокъл и ниски участъци, подложени на перманентни натоварвания.

Безкомпромисно качество и подобрена противопожарна защита
Пастообразните мазилки от PRO серията на МАРИСАН се характеризират с подобрен клас на горимост (А2), определящ ги като негорими продукти. Подобрената пожаробезопасност се явява устойчива бариера при разрастване на възникнали пожари, задържаща пламъците и съхраняваща здравината на конструкцията възможно най-дълго време. По този начин се подсигурява сигурността на обитаващите, а материалните щети се редуцират чувствително.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини