СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Произвеждаме екологични продукти от висококачествени, сертифицирани материали

Разговор с г-н Цветан Борисов, Мениджър „Корпоративни клиенти“, Ролпласт

Произвеждаме екологични продукти от висококачествени, сертифицирани материали

Г-н Борисов, в началото бихте ли казали няколко думи за компанията и развитието Ви към днешна дата на пазара?
Ролпласт е създадена през 2000г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 17 години успешно се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори в Европа. Фирмата има производствена база в гр. Костинброд с обща площ 26 000 кв. м. Строежът стартира през 2008г. с планирана инвестиция от 72 млн. лв. За 2009г. Ролпласт получи сертификат за инвеститор клас А.

35% от оборотa ни е износ – основно за страни от Западна Европа и Африка. Благодарение на това успяхме да инвестираме над 9 млн. лв. в ново хале, оборудвано с най-съвременните машини в обработката на стъкло като закаляване, кантиране, ламиниране, фасет CNC обработки и механично матиране.

На 22 януари 2017г. Ролпласт получи за втори път сертификат за инвестиция клас А. За 2017г. изпълнените инвестиции са 12 млн. лв. в изграждане и разширение на завода от 10 хил. кв. м. Заетите лица са над 600 души, от които 350 в производството, а останалите – в широката ни мрежа от 53 офиса и 50 складови бази, 30 от които в България, 15 в Сърбия и 5 в Македния. Служителите ни са висококвалифицирани, с изградени навици за оформяне на детайла от производство на готов продукт до крайния монтаж при клиента. Ролпласт работи по програма „20 ключа“, лийн система за постоянно подобряване и повишаване на ефективността във всички етапи на производството, доставката и монтажа.

Кои са последните системи, с които сте допълнили предлаганите от вас продукти? Разкажете повече за тях и приложението им.
Най-новите ни продукти са врати и прозорци, произведени от тройно слепени дървени профили, входни врати и капаци за прозорци, също произведени от дърво. Този продукт стартира през януари 2016г. Прозорците са произведени от материали, сертифицирани в Германия, и се предлагат в четири разновидности – иглолистно – смърч и три широколистни – меранти, ясен и дъб. Имаме възможност да ги произвеждаме и с алуминиева капачка, което води до отпадане на поддръжката на прозорците отвън.

Обковът, уплътненията, лаковете и алуминиевите водобрани са внос от немски фирми – лидери на световния пазар. Стъклопакетите могат да бъдат произведени с дебелина 32mm (двойни) и 40 или 50mm (тройни). При изпитанията постигнатият коефициент на топлопроводимост на прозореца е Uw 0.8W/m2K, а на профил - между Uf 1.1W/m2K до 1.4W/m2K. Продуктът отговаря на високите изисквания на съвременните проекти, особено в жилищния сегмент. През месец октомври 2017г. вкарваме нова серия профил от дърво, със строителна ширина от 92mm.

Нов продукт от началото на 2017г. са стъклените парапети и стъклените козирки. Интересното при парапетите е, че те могат да бъдат комбинация от стъкло, струни и слънцезащита, съчетани в едно, което би било добро архитектурно решение за новото строителство.

Имате ли конкретни планове или очаквания относно развитието на компанията? Каква е вашата маркетингова и пазарна стратегия?
Ролпласт винаги е предлагала всички продукти с високо качество за всички сегменти на пазара. Особеност на нашата стратегия е постоянното внедряване на иновации в предлаганата продуктова гама, с цел задоволяване на всички потребности на нашите клиенти.

Използваме материали само от доказани и сертифицирани производители. В тон с тенденциите за устойчиво строителство е насочването ни към нишата на прозорци и врати от дърво, които съчетават екологични материали, с най-новото ни производствено оборудване. Благодарение на инвестициите постигаме висококачествен продукт на ниска цена.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама  • Сдружение Топливо