СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Планираме нови продукти и мащабни инвестиции за устойчив растеж

Разговор с Неделин Василев, Мениджър Продажби, Технопанел

Планираме нови продукти и мащабни инвестиции за устойчив растеж

Г-н Василев, бихте ли запознали читателите на Списание СТРОИТЕЛИ с новостите от дейността на компанията?
Технопанел разшири значително присъствието си в съседните страни от Балканския регион. Работим и по развитието на нови продукти, разширяваме складовото си стопанство. Последната година бе доста успешна за компанията ни и вече мислим за нови инвестиции, които засега ще запазим в тайна. Разработихме и нов продукт-покривни панели за агробизнеса, по-точно за използване при изграждането на животновъдни ферми. Специфичното е, че вътрешната страна на сандвич панела е от специален стъклопласт, което го прави по-устойчив в агресивната животинска среда. Добра реализация имаме както в България, така и на международния пазар.

Чествате 10 годишнина. Какво бихте споделили за този път на пазарно развитие? Как ще отбележете годишнината?
Наистина, бързо сякаш отминаха тези години. Технопанел, мисля, се утвърди като лидер на Българския пазар. Делът ни в бранша значително надвишава 30%. Използвам случая да благодаря на своите колеги, клиенти и партньори, без чиято всеотдайност и подкрепа не бихме се гордяли с такъв успех. Годишнината ще бележим със седемцифрено число продадени квадратни метри сандвич панели, разбира се ще я отпразнуваме подобаващо. Надявам се с подкрепата на нашите клиенти да продължим едно устойчиво развитие, все така белязано с ръст в обема работа, който обаче не е самоцел, а трасира все по-повсеместното ни присъствие на пазара на продукти за индустриално строителство.

За кои продукти от гамата на Технопанел бихте споделили повече, с оглед на тенденциите и търсенето? Разкажете за някои обекти, реализирани с Ваши продукти.
Опасявам се да не прозвуча нескромно, цитирайки конкретни обекти, реализирани с нашите продукти. Ще си позволя само да отбележа, че присъствието ни е значително, на по-голямата част от изграждащите се производствени, логистични бази, преработвателни предприятия, животновъдни ферми, складови стопанства. Работим добре с големите строителни компании и ключови инвеститори в България, като не са незначителни и продажбите ни към по-средни и малки компании. За Технопанел е важен всеки клиент, стремим се да обърнем внимание на всеки, който има нужда от продуктите, които предлагаме, професионална консултация, съдействие.

Относно тенденциите в строителния бранш и търсене на нашите продукти, в следващата година-две ще се насочим в разработката на продукт за плоски покриви - не говоря за PIR плочите, които успешно продаваме на пазара, а за нещо ново. Планираме производство на покривни панели с мембрана, с повишена носимоспособност за изграждане на големи сгради, чиято експлоатация изисква наклона на покрива да не надвишава 2%. Мисля, че тази разработка ще се приеме добре на пазара.

В заключение, бихте ли казали какви са очакванията Ви относно развитието на компанията? Имате ли конкретни планове, касаещи бъдещата Ви работа?
Ключовата дума в отговор на Вашия въпрос е Растеж. Устойчив растеж на присъствието ни на Българския и международния пазар. През пролетта на 2018г. предстои въвеждане на четвърта смяна в производството ни, което значително ще скъси производствените ни срокове. Това е предпоставка за привличане на още нови клиенти. Както споменах по-рано, планираме и по-мащабни инвестиции, които надявам се ще Ви изненадат приятно. В заключение ще пожелая едно успешно приключване на годината на нашите клиенти, партньори, конкуренти. Очаквам всички ние да работим и да се развиваме в една просперираща, с добри практики и правила икономическа среда, ако тя е налице, считам че безпроблемно ще защитим един наш основен принцип в работата ни - Българското е символ за качество.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини