СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 7, 2017

Трайно решение за всички сезони с изолацията на ROCKWOOL

Трайно решение за всички сезони с изолацията на ROCKWOOL

Започне ли есенният сезон, характерен с понижаване на температурите и проливни дъждове, добрата изолация се превръща в първостепенна грижа за всеки дом. Течащи покриви и наводнения са само част от проблемите, които голяма част от българите срещат ежеседмично, а понякога дори ежедневно, през студените месеци от годината.

ROCKWOOL International е световен лидер в изолационните продукти от каменна вата. Датската компания произвежда и доставя пълна гама от изолационни системи и решения за цялата сграда – от покрива и фасадата до стените и пода. Изолационните продукти ROCKWOOL са изработени от каменна вата, която се добива от един от най-изобилните, възобновяеми и устойчиви природни ресурси – вулканичната скала. Каменната вата не се троши, не се свива и не се размества. Това прави използването й трайно и рентабилно решение, което издържа през целия експлоатационен живот на сградата. Изолационните продукти ROCKWOOL притежават отлични топлоизолационни, акустични, пожароустойчиви и влагоустойчиви свойства. Покривите и фасадите, изолирани с тях, са устойчиви на дъжд и влага и същевременно държат студения въздух отвън.

Неоспоримо доказателство за ползите от продуктите на ROCKWOOL са впечатляващите проекти, изпълнени от датския гигант по цял свят. Един от тях е хижа, проектирана за планинарите в словенската част на Алпите, която устоява на суровия планински климат. Тъй като Алпите при Камник са изложени на екстремни климатични условия през цялата година, включително на крайни температурни промени и екстремни атмосферни фронтове, добрата изолация е от изключително значение, а самият проект – голямо предизвикателство. Днес хижата с площ 12,5m2 е факт и може да се похвали със 70m2 изолация ROCKWOOL Airrock ND с дебелина 20cm, която покрива цялата ограждаща конструкция, включително пода, фасадата и покрива, и поддържа оптимални топлинни условия дори при външни температури под нулата, снежни виелици и бури и силни ветрове.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини