СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 7, 2017

Ефективност и перфекционизъм с почистващите машини на Festool

Ефективност и перфекционизъм с почистващите машини на Festool

Вече повече от 90 години с нестихваща страст компанията Festool предлага висококачествени електрически инструменти. С машините на Festool се облекчава работата на професионалните занаятчии, помагайки им да достигнат по-бързо до перфектния резултат. За иновационната сила на компанията говорят над 350-те патента, над 80-те награди за продуктите и на първо място: доволните клиенти.

Електрическите машини на Festool отговарят на изискването да разрешават перфектно всеки проблем на професионалиста. Разбира се, голяма роля играе техническото изпълнение на всяка машина. Преследваната цел е една, да се извлече максимумът от всеки механизъм.

Не по-малко важни са хората, за които е сътворена всяка една машина Festool. Всеки един продукт е в отговор на изискванията за функционалност, за машина, с която може да се работи дълго и без умора. Машините Festool са едновременно леки и солидни, които лежат добре в ръката и чиито обслужващи елементи могат да се достигнат интуитивно. Накратко: машини, които веднага правят впечатление, че работата с тях доставя удоволствие.

Материалите, които трябва да премахнете при ремонт, са корави.

Бетон, камък, мазилка, боя, лепило и други стари и наслоени покрития са много трудни за отстраняване. При тях постигате минимален прогрес, когато работите на ръка с длето или с традиционните перфоратори и ъглошлайфи. Затова има RENOFIX от Festool, с която се справяте лесно с всякакви предизвикателства. Шлайфмашината с диамантен работен инструмент и саниращите фрези свалят стари покрития от всякакъв вид бързо и до основа от фасади, стени, подове и тавани.

RENOFIX RG 130 E: Асът с диамантен работен инструмент.
Шлайф за бетон RG 130 E с мощен 1600 - ватов мотор е асът в отнемането при големи площи. Диамантените дискове работят с оптималните за тях обороти и това прави възможно бързото отнемане на бетон, цимент и покрития върху твърди основи. Четковият предпазител се повдига лесно, без нужда от допълнителен инструмент и машината работи плътно до стена. Благодарение на патентованото решение – прахозасмукване в спирала, отличните резултати при работа с прахосмукачка са гарантирани.

CLEANTEX CTL/CTM 36 E AC HD: Прахосмукачки за строителната площадка с автоматично почистване.

Използвайте прахосмукачките Festool с разрешително за прахове от класове L и M. Те са тествани според норма EN 60335/IEC 335 и имат тестовия знак. Всъщност едно ефективно прахоизсмукване не служи само за защита на собственото здраве, то означава и по-голяма сигурност благодарение на добрата видимост, по-дълъг живот на шлайфащите, режещите и пробивни машини, както и по-малко усилия при почистване на обекта или работилницата.

Предимства:
Постоянно отлични резултати при прахоизсмукване благодарение на автоматичното почистване; Използва се пълният обем на контейнера от 36 л, защото основният филтър на мотора е плосък и е конструктивно разположен в „главата“ на прахосмукачката; Изключително здравата конструкция с големи колела на стоманени оси, за употреба на строителната площадка; Прахосмукачката се включва и изключва при работа на захранената през нея машина, благодарение на вградена автоматика със забавяне на изключването на прахосмукачката, докато не бъде изсмукано и последното количество прах; прахосмукачките са с допълнителна електроника за следене на въздушния поток за контролирано прахоизсмукване.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини