СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 7, 2017

Kлиентите ни оценяват нашата компетентност и коректност

Разговор с Филип Манев, Управител на Филанел Логистик

Kлиентите ни оценяват нашата компетентност и коректност

Г-н Манев, в началото на разговора бихте ли представили Филанел Логистик на читателите на Списание СТРОИТЕЛИ?
Филанел Логистик е със седалище град Пазарджик и основна дейност международен транспорт и логистика на цели и групажни пратки от и за Европа. Дружеството има добри позиции на пазара на международни превози на стоки и товари. То разполага със собствени товарни автомобили и е сред активните международни превозвачи в Пазарджик и регион Пловдив. Филанел Логистик има изградени делови отношения както с български, така и с чуждестранни фирми – вносители, износители и посредници, като около 80% от тях са постоянни. Осмеляваме се да се похвалим, че клиентите ни оценяват нашата компетентност и коректност.

Фирмата разполага със 7дка собствена база, на територията на която са изградени склад от 200m², автомивка и сервиз за монтаж на гуми.

По какъв начин работите по разширяването на своята дейност напоследък?
През 2017 година се забелязва съществен ръст в износа на стоки от България посока Европа. Това ни дава ясни индикации за задвижването на икономиката и оценяване на качеството и конкурентните предимства на произведените в България стоки. Ниските лихви, които се предлагат в момента на банковия пазар, карат много производители и земеделци да заменят своите машини и оборудване за повишаване на ефективността си. Техниката най-често бива внасяна от Западна Европа и се превозва с нашите камиони. От своя страна, строителството отново върна нивата си от 2007/2008 година, което е обусловено отново от ниските лихви предлагани от банките. Тава също даде тласък на транспортния бранш, защото много от нужните материали се внасят от Европа.

Какви са предимствата на Филанел Логистик?
Съществено предимство на фирмата е предлагането на редовни групажни линии. Клиентите знаят и разчитат на това – всяка събота от базата на Филанел Логистик в Пазарджик тръгват камиони към Чехия, Австрия, Германия, Холандия, Франция и Белгия. Когато влязат в Германия, автомобилите поемат в 4 посоки - район Кьолн, район Франкфурт, район Берлин, а част от тях отиват за Белгия и Холандия. Така клиентите спокойно могат да планират навременното доставяне на стоката до своите контрагенти. Почти във всеки един ден от седмицата фирмата ни разполага с камиони в Европа, които могат да поемат и обратни товари към България. Задачата на логистичния екип на фирмата е да определят курса по такъв начин, че стоките да пристигнат в правилното време в различните точки. Разполагаме с CRM система, която ни помага да поддържаме ефективна комуникация с нашите клиенти и да можем по-бързо да отреагираме на техните желания. Екипът ни е изграден от професионални и ангажирани кадри, с дългогодишен опит в отрасъла. Качеството на предлаганата услуга гарантираме чрез системно повишаване квалификацията на нашите служители и спазване на международно утвърдени стандарти. Работещите във Филанел Логистик не са просто служители, а партньори и сътрудници. Когато на някого се постави задача, той трябва да поеме ангажиментите към клиента и към превозваната стока. Тъй като товарът, който превозваме, за изпращача или получателя може да е целият му бизнес. Залагам на служителите и тяхната лоялност и не спирам да инвестирам в обучението и мотивацията им. По този начин предлагаме качествена услуга, чрез която увеличаваме броя на потенциалните клиенти и поръчки. През настоящата година фирмата ни прави сериозна инвестиция за увеличаване на автопарка.

И за финал – какви са Вашите стремежи и желания в работата?
Искам да покажа другата страна на бизнеса – как той може да бъде положителен, ефективен и усмихнат. Пожелавам си да предам позитивната енергия, която нося, и на нашите партньори.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини