СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 7, 2017

Предлагаме продукти, отговарящи на най-новите тенденции в осветлението

Разговор с инж. Владимир Шаламанов, Управител на Алфа лайт

Предлагаме продукти, отговарящи на най-новите тенденции в осветлението

Инж. Шаламанов, бихте ли представили фирмата?
Фирма Алфа лайт е създадена преди 15 години. Основната ни дейност се състои в доставка и дистрибуция на осветителни тела, лампи, захранващи устройства и консумативи за осветление, направа на проектни решения за осветителни и други видове системи. Фирмата разшири своята дейност като добави в портфолиото си аварийни осветителни тела, системи за аварийно осветление, пожароизвестителни системи и др. В последните години успешно развиваме интегрирането на различни видове интелигентни системи за управление на осветление, като ги съвместяваме със системите за сградна автоматизация за офисни сгради и т.нар. умни къщи.

Разкажете повече за продуктовите Ви гами?
Фирмата ни е официален партньор на редица водещи европейски производители като: Osram, Siteco, Ledvance, Traxon Technology, Olympia Electronics, Rp-Technik, Elt, Lombardo, Invictor Led, Linea Verdace и др.

Продуктовите гами са разнообразни и взаимно допълващи се. Като се започне от всички видове лампи: класически, халогенни, енергоспестяващи, светодиодни (LED), газоразрядни, лампи за фото-оптика, автомобилни лампи и други. Премине се през различните видове захранващи устройства за тях: конвенционални и електронни трансформатори за халогенни лампи, LED лампи, LED ленти; драйвери за LED модули; електромагнитни дросели, запални устройства и електронни баласти за луминесцентни и газоразрядни лампи. Осветителни тела за офиси, магазини, производствени помещения, улично и парково осветление, спортни съоръжения, хотели, домове, окомплектовани както с конвенционални лампи, така и със светодиодни LED лампи и LED модули. Аварийни осветителни тела, системи за мониторинг на аварийното осветление, пожароизвестителни системи и други. С продуктите и услугите, които предлагаме, се стремим да покрием желанията както на големи инвеститори в строителния сектор, така и на клиенти с малки инвестиционни намерения.

Към кои продукти има по-голям потребителски интерес, с оглед на пазарните тенденции?
С оглед на изключително бързото развитие на светодиодните (LED) технологии и все по-масовото им навлизане на пазара, голям интерес представляват всички светодиодни (LED) лампи за основна употреба в домовете. Други продукти са т. нар. LED луни, които са с интегриран LED модул и захранване и се използват както в домовете, така и в бизнес и офисните сгради. Интерес има също и към всички LED панели, предназначени за замяна в офисите на вече остарелите като модели лампи тип 4x18W, както и осветителни тела за работни и производствени помещения в бизнес сградите и индустрията като например влагозащитени LED тела, LED прожектори и LED камбани. LED лентите ги разглеждам като отделна група продукти, която се специфицира в последните години като лесно приложимо решение за ефектно осветление в домове, офиси, хотели, ресторанти и заведения. Не на последно място поставям LED осветителните тела за осветяване на улици и спортни съоръжения.

В заключение, няколко думи и за бъдещата Ви работа?
Напоследък все по-често се говори за умни градове и умни сгради, в които осветлението е подчинено на Human Centric Lighting концепцията за изграждане на изкуственото осветление в сгради и околна среда, изцяло насочена към човека и неговите естествени биологични нужди от дневна светлина. Този тип осветление има за цел да подобри здравето и психо-бигиологичното състояние на хората на работните им места или в техните домове. Изграждането на такъв тип осветление е съчетание от най-новите разработки и производства на осветителни тела и интелигентни системи за управлението им. Стремежът на фирма Алфа лайт е да предлага и реализира на пазара, в настояще и за в бъдеще, всички осветителни тела и технологии, свързани с по-качествен начин на живот на хората в заобикалящата ги околна среда.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини