СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 8, 2017

DEKO professional® Мозаечна мазилка от Оргахим за защита и декорация

DEKO professional® Мозаечна мазилка от Оргахим за защита и декорация

Мозаечните мазилки са произведени на основата на акрилатен съполимер във водна дисперсия с частици цветен кварц в различни нюанси и специални добавки. Използването на ситни натрошени мраморни или гранитни камъчета правят DEKO professional® Мозаечна мазилка изключително подходяща както за защита на цокълната област на фасадата, така и за ефектни изпълнения, свързани с вътрешна декорация.

Основни свойства на DEKO professional® Мозаечна мазилка: Устойчивост на атмосферни влияния: температурни промени, нагряване, UV радиация, промишлени газове; Висока паропропускливост и ниска водопоглъщаемост; Издръжливост на изтриване, механични въздействия, издраскване; Покрития, устойчиви на замърсяване; Отлична устойчивост на алкали. Продуктът е част от топлоизолационната система DEKOTherm®, където се използва за цокълната област. Тази област на сградите е най-уязвима и незащитена от механични удари, вода, сняг, влага. Постоянният процес на мокрене и изсъхване с времето нарушава естетическия вид на сградата.

Мозаечна мазилка от серията DEKO professional® е ефективно решение за облицовката на цокълната част и справянето с тези проблеми. Мазилката е с висока издръжливост към изтриване, надраскване и с голямата си износоустойчивост към замърсяване тя намира приложение и във фоайета, стълбища, коридори – там където има интензивен пешеходен трафик.

DEKO professional® Мозаечна мазилка създава покритие, което оптически коригира неравности по стените. Всяко камъче, съдържащо се в продукта, е оцветено поотделно, което я прави с дълготрайна наситеност и изключителна устойчивост на цвета. Десените, които се предлагат, са по фирмен картел, но има възможност и за различни цветови комбинации, чрез които клиентът да получи максимално удовлетворение.