СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 8, 2017

Schneider Electric връчи награда за енергийна ефективност в конкурс Екообщина

Schneider Electric връчи награда за енергийна ефективност в конкурс Екообщина

За втора поредна година Schneider Electric е сред корпоративните партньори на конкурса Екообщина, организиран от Посолството на Франция в България. Инициативата има за цел да отличи българските общини с най-добри практики в областта на устойчивото развитие, като едновременно с това подкрепя обмяната на опит между Франция и България.

Във връзка с края на инициативата през 2017г. се състоя официалната церемония за отличаване на общините лауреатите в конкурса. Радослав Кошков, търговски директор Проекти и инженерингови партньори в Schneider Electric, връчи наградата на Иванка Николова, кмет на община Смядово, победител в Категория “Енергийна ефективност на сгради“ – община с население под 40 000 жители.

В конкурса взеха участие 37 общини, които подадоха повече от 50 кандидатури в четирите категории: Устойчиво управление на водите, Устойчиво управление на отпадъците, Енергийна ефективност на сградите и Устойчива мобилност. Schneider Electric спонсорира конкурса Екообщина, като по този начин декларира желанието си да спомага за увеличаването на добрите практики в българските общини, както и политиките за устойчиво развитие в страната като цяло.

„Щастливи сме да връчим наградата на община Смядово, защото тя даде сериозна заявка за постигане на висока енергийна ефективност и устойчиво развитие. За втори път подкрепяме конкурса Екообщина, тъй като за нас е важно да сме част от инициатива, специално създадена за българските общини. Това ни дава шанс да споделим ноу-хау и практическия опит на Schneider Electric в енергийния мениджмънт и автоматизацията, със специален фокус върху опазването на околната среда“, каза Радослав Кошков по повод инициативата.