СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 8, 2017

Нови модели рекуператори Hoval HomeVent

Нови модели рекуператори Hoval HomeVent

Новите модели рекуператори Hoval HomeVent се предлагат от април месец тази година и имат редица предимства. За първи път система с рекуператор може да следи качеството на въздуха, което означава, че се следи не само стойността на въглеродния двуокис CO2, но и на всички летливи вещества и замърсители във въздуха. Това е възможно благодарение на вградения VOC сензор в рекуперативния блок, който следи въздуха в целия апартамент или къща. Апаратите са много по-ефективни, много по-леки, много по-безшумни и много по-компактни и на много достъпни цени. Те са изключително подходящи както за еднофамилни къщи, така и за малки и големи апартаменти и дори за малки офиси или лекарски кабинети. Контролната система вече е от новото поколение TopTronic E и позволява свързване с интернет и обща контролна система при системно решение с котел, термопомпа, солари и други съоръжения на Hoval, както и мобилно приложение за достъп. Монтажът и пускът на системата също са усъвършенствани и улеснени. Системата HomeVent работи вече до -20оС външна температура, без да има нужда от никакво допълнитeлно подгряване на въздуха, а разходът на ел. енергия е само 50W, което ги прави и изключително икономични. Рекуператорите HomeVent 201, 251 и 301 са изключително компактни. Корпусът на трите модела е еднакъв и е с изключително атрактивни размери ШхДхВ – 560х374х1000mm и тегло 33 кг, което е дори по-компактно и от най-малкия типоразмер от предишните модели.

Ефективността на рекуперация на топлина, студ и влага е висока, като рекуперацията на топлина и студ достига 85%, на влага до 90%, а съгласно DIN 4719 достига 90-130%. Всички съоръжения HomeVent за комфортна вентилация са изключително икономични и изразходваната от тях ел. енергия е приблизително 50W.

HomeVent 201/251 и 301 работят при външна температура дори -20оС, без да има опасност от замръзване, без да има нужда от допълнително подгряване и без редуциране дебита на въздуха.