СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 1, 2018

Стремим се продуктите, които произвеждаме, да са лесни за употреба, да пестят време и енергия

Разговор с Пламен Великов, Изпълнителен директор на Мегахим

Стремим се продуктите, които произвеждаме, да са лесни за употреба, да пестят време и енергия

Г-н Великов, в началото на разговора, бихте ли отговорили на въпроса как се развива компанията? Споделете за някои новости в дейността Ви.
Мегахим е компания с над 25-годишна история, която в развитието си е следвала неотклонно няколко основни принципа – професионализъм, партньорство и иновативност, а в действията си винаги сме се водили от желанието за постигане на удовлетвореност – на клиентите, на партньорите и сътрудниците си. В тази връзка, понастоящем работим по внедряване на ERP система, което ще даде възможност много по-прецизно да се управляват процесите, свързани с дейността на фирмата по отношение на подбор и доставка на суровини, разработване, производство и внедряване на пазара на нови продукти, гарантиране на постоянство в качеството на изделията, с цел по-пълно удовлетворяване на нуждите на потребителите на лаковете и боите, производство на Мегахим.

С какви продукти сте попълнили гамата си? Представете ги, разкажете за свойствата, характеристиките и приложението им.
Както може би много от вас знаят, Мегахим е в над 10-годишно сътрудничество с водещия в световната химична индустрия концерн DUPONT и сме ексклузивен лицензиант за България, Македония и Косово на търговската марка Teflon® Surface protector в областта на производство на лаково-бояджийски материали.

Гамата продукти, които разработихме съвместно с тях, включва интериорни и екстериорни бои, водоразредими акрилатни лазурни лакове и лак за паркет във водещата ни серия AQUIS, както и яхтен лак и цветни латекси в най-популярната ни серия DEKORATOR. Съществена характеристика на тази продуктова гама е способността на повърхностите, обработени с продукти с Teflon® да запазват своята чистота във времето. Ето защо, кампанията, с която популяризирахме тези изделия, бе под надслов „Създадена да бъде чиста”.

В резултат на изключително ниската химическа активност на специфичните компоненти в състава на лаковете и боите с Teflon® и ниското ниво на повърхностно напрежение, което те притежават, създава възможност третираните повърхности да запазват дълго своята свежест и чистота, и същевременно да позволяват лесно поддържане и почистване. Това е улеснение, което е от съществено значение за потребителите. В момента работим над актуализиране на цветовата палитра на латексите Color Weekend Teflon®, като ще продължим да следваме тенденцията, въведена от нас преди две години на пазара – да предлагаме готови цветови комбинации на клиентете си, което улеснява значително избора им, предоставяйки освен продукт и дизайнерско мнение при интериорните цветови решения.

Водени от принципа „иновативност”, ние сме първият български производител на бои и лакове, който предостави на пазара продукти на основа водоразредим алкид. Това е решение за дървени повърхности, предложено в елегантни, близки до естествената дървесина цветови варианти, което защитава дървото и е с грижа към околната среда.

Кой е най-новият продукт, който предлагате на пазара? С какво се отличава този продукт?
Най-новият продукт, който предлагаме на пазара, е Dekorator Латекс 1 слой – за хората, които ценят времето повече от парите. Тази интериорна боя е разработена така, че да позволява постигане на пълно покритие на повърхността само с един слой!

Разбира се, времето е безценно и е невъзстановим ресурс. Ето защо, ние от Мегахим се стремим продуктите, които произвеждаме, да са лесни за употреба, да пестят време и енергия. Нашите клиенти – да бъдат доволни, да разполагат с времето си!

Прелисти броя

още в рубриката

Новини