СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 1, 2018

Системи за складиране на палетизирани товари от Интеза

Системи за складиране на палетизирани товари от Интеза

Интеза прeдставя две решения за складиране на палетизирани товари на италианската компания GS Industry SpA.

Конвенционалната палетна система е подходяща за организация на складове с голям брой складирани артикули, до които е необходим постоянен достъп. Системата се адаптира отлично както към архитектурата на складовите помещения, така и към променящите се параметри на складираните палети, като ограниченията идват само от вида на използваната подемна техника.

Различните размери на вертикалните рами и носещите греди дават възможност за складиране на палети с всякакви размери и тегло. Възможността за вграждане на стълби и пешеходни коридори, както и многобройните аксесоари превръщат конвенционалната палетна системата в универсално складово решение с максимално лесен достъп до складираните артикули за обработка и контрол.

Друга система, която цели по-оптимизирано усвояване на складовото пространството, е гравитационната палетна система спомагаща за по-бърза товаро-разтоварна дейност. Тази система работи на принципа на потока. Готовите палети се натоварват от едната и страна, откъдето под действието на собственото си тегло се придвижват до другата, откъдето могат да бъдат разтоварени. Това води едновременно до спестяване на време и място за обслужване на товара.

Гравитационната палетна система позволява бърз оборот на складираните палети и безпроблемно следване на срока на годност на складираните товари, тъй като е изградена на принципа FIFO /първият влязъл палет излиза първи/. Многобройните предимства на системата, нейното многообразие и функционалност позволяват тя да бъде използвана в различни сектори: бързооборотни стоки, автомобилна, фармацевтична и лека промишленост.

Системата е приложима при складиране на бързооборотни стоки, в средни по големина складове между две работещи зони или в разпределителни складове, откъдето палетите трябва да бъдат бързо премествани.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини