СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 1, 2018

Предлагаме подови покрития от ново поколение Parva Resine

Разговор с Валентин Веков, Собственик на Бонита Ефект

Предлагаме подови покрития от ново поколение Parva Resine

Досега Бонита Ефект бе позната на аудиторията предимно с опънати тавани Бонита – транслуцент, акустични, с принтове, огледални или като цяло всичко, което човек може да си представи за един стилен таван, в комбинация с различни светлинни решения. Днес обаче се срещаме с Валентин Веков, собственик и идеен генератор в компанията, по друг повод – епоксидни подове и декоративни покрития от Parva Resine - Italia.

Защо една компания, успешно предлагаща опънати тавани, започва да работи с компанията производител на подови покрития – Parva Resine?
Клиентите ни често търсят цялостни интериорни решения, които да бъдат без компромис в качеството, но и бързи. Ние предлагаме опънати тавани и стенни пана в пълния спектър на интериорни възможности.

Естествено продължение бяха и аналогични подови покрития. Идеята на саморазливните епоксидни подове е доста сходна с тази на таваните – богати интериорни възможности, бърза изработка, устойчивост на материала във времето. Що се отнася до избора ни да работим с Parva Resine, то това стана след проучване на производителите в сектора. Искахме да работим с най-доброто. Parva Resine е доказана марка, работят в областта на смолите от 1978г., като изключително много залагат на научно-изследователската работа. Техните настилки не спират да се развиват.

Какво е важно да знаем за саморазливните епоксидни подове?
Това са най-бързите и качествени настилки, които гарантират спокойствие както на бизнеса, така и на домакинствата. Предимството при тях е, че старата настилка не e необходимо да бъде отстранена. Смолистата течност може да бъде използвана директно върху теракот, керамика или направо върху бетонната плоча, което спестява средства и време.

Независимо на коя марка самонивелиращи се подови покрития се спрете – Parva Resine или друга, първото, на което трябва да се обърне внимание, е съставът на материала.

Част от предлаганите на пазара подови покрития използват смоли с канцерогенни съставки. Ние предпочетохме да работим с Parva Resine, които са напълно безопасни и са сертифицирани за това – Certificazione Idoneita Contatto, LEED на Green Building Council, още EN 13501-1 за пожарна безопасност, ISO 9001, но да не изброявам всички, те са публикувани в интернет. С други думи, една подова настилка не може ли да се използва за индустриални цели, в детски градини, болнични заведения и семейни жилища, не се спирайте на нея.

Защо е важно една и съща настилка да може да се използва във всички тези различни пространства?
Защото това показва няколко неща. Ако настилката се използва в промишлеността – халета, цехове, фабрики и пр., то тя е достатъчно здрава и устойчива във времето, т.е. инвестицията ще се отплати. Здравните и детските заведения ни показват дали подовото покритие гарантира здравословна среда. И не на последно място, ако намира приложение в индивидуални жилища, то настилката обслужва и разнообразие от интериорни потребности.

А какви са интериорните възможности на подобни подови покрития?
Както при опънатите тавани, така и при този вид епоксидни подови настилки възможностите са почти неограничени. Като започнем от класическите варианти, изглеждащи като мрамор, травертин и шисти и стигнем до по-съвременните вариации – наподобяващи бетон, стомана, камък, стъкло. Има възможност и за поставяне на изображение с висока резолюция.

Как читателите ни могат да научат повече за подовете на Parva Resine?
По време на Българска Строителна Седмица 2018 могат да се срещнат с наш представител на фирмения щанд.

Повече информация може да получат и на фирмения ни сайт. За да обхванем всички по-големи градове в България, търсим и търговски представители/дистрибутори.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Събития

Новини

реклама  • Сдружение Топливо