СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 1, 2018

Развиваме проектантската си дейност и изготвянето на цялостни проекти за сигурност

Разговор с инж. Анатолий Жиянски, Търговски и Маркетинг Мениджър на RAK

Развиваме проектантската си дейност и изготвянето на цялостни проекти за сигурност

Инж. Жиянски, как се развива компанията?
Ние, като компания-дистрибутор на системи за сигурност, непрекъснато се стремим към високо качество и професионализъм, следим световните тенденции и новости на международните пазари. Решенията за сигурност стават все по-обширни в своите функционалности, все по-полезни и използваеми, тенденциите са Видеонаблюдението изцяло да замени Охранителните системи. Работим усилено за изграждане на коректни и стабилни партньорства с различни типове компании, като им даваме пълното know-how, проектираме за тях, подкрепяме ги, печелим проекти за тях и ги развиваме във всички направления. Като дистрибутор на техника за сигурност с дългогодишен опит, за нас е важно нашите партньори, да са обучени и подготвени за предизвикателствата от проектите, с които се сблъскват всеки ден. Направихме специално за тях онлайн B2B платформа Security Professionals с актуални цени и наличности, за да могат да работят в реално време с актуални модели лесно и бързо. В другия ни сайт има онлайн обучения и всичко необходимо за тяхното развитие и самообучение.

С кои нови решения ще запознаете читателите?
За разширяване на портфолиото на компанията ни може да говорим с часове, но на кратко вече сме дистрибутор на Honeywell. Работим с централата за Източна Европа в Румъния и предлагаме интегрирани цялостни решения за сигурност. Стартирахме с Пожароизвестяване Morley, Honeywell, но вече стремглаво развиваме и другите направления. С другия ни основен партньор - Dahua, работим върху интелигентни видеодомофонни системи с алармени функции като мониторинг за сграда, навлизаме с интелигентните си решения във все повече Търговски обекти – POS интегриран във видеонаблюдението, Digital signage - система за управление на мултимедии. Последните новости при системите за видеонаблюдение са мултисензорните панорамни камери, управляемите камери с лазерна подсветка за видимост на големи разстояния, високо резолюционните камери 8/12 Mpix, Starlight за ниска осветеност, rugged design камери и др.

Споделете за съвместната Ви работа с други компании.
Най-горещата новина е съвместното ни стратегическо партньорство с VIP секюрити, които са вече Златен партньор на Dahua. Това партньорство дава възможност за развитие на системите за видеонаблюдение в сектор Сигурност и охрана, по-голяма конкуренция и по-качествени предложения и решения за ползвателите. Като дистрибутор, но не и инсталатор, РАК работи с повече от 500B2B партньора в цялата страна. На практика това допринася за един безкраен списък от изградени обекти с техника, внесена и дистрибутирана от нас. Като реализирани по-специфични и значими проекти от наши партньори, мога да спомена магазини КРЕЗ с разпознаване на лица, градско видеонаблюдение на Монтана с четене на номера, цялостна система за мониторинг в BNP Paribas, десетки обществени сгради – училища, детски градини и др.

Как ще продължите развитието си?
Продължаваме да развиваме проектантската си дейност и изготвянето на цялостни проекти за сигурност. За да можем да защитим решенията си за сигурност, за да гарантираме тяхната експлоатация и това, което предоставяме на ползвателите, за нас е приоритет, и основна цел, техниката да е подбрана според нуждите и спецификите на обекта. Като професионалисти работим с качествена техника и материали, което оправдава средствата и гарантира функционалността на системата. От основно значение е и подготовката и начинът на монтаж, затова провеждаме вече два пъти годишно Технически семинари за нашите партньори. Продължаваме да ги развиваме и актуализираме с новите тенденции и технологии регулярно. Ние реално, на практика, работим заедно с тях. Това е и същността на новата ни концепция - Security Professionals.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини