СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 2, 2018

Стъкло с контролирана прозрачност Vision Guard от фирма Булкорп

Стъкло с контролирана прозрачност Vision Guard от фирма Булкорп

VISION GUARD е нов продукт на Булкорп, създаден в отговор на все по-нарастващото търсене на иновативни стъклени продукти, изпълняващи много функции.

Продуктът е резултат от 10 годишния опит на фирмата в производството на ламинирани (пластови) стъкла с висок клас на защита (противоударни и противовзломни).

VISION GUARD съчетава уникалните предимствата на стъклото – прозрачност, хигиеничност, висока устойчивост на химични реагенти и агресивна среда; предимствата на пластовите стъкла за постигане на високи класове на безопасност и защита с предимствата на PDLC технологията за постигане на контролирана и управляема прозрачност.

Предимства на стъклото VISION GUARD:
Последно поколение пластово стъкло с контролирана прозрачност; Висок клас на безопасност и защита (Р4А съгласно БДС EN 356); Ниско напрежение на захранване на стъклото (48V DC); Ниска консумация на енергия (2,9W/m2); Лесна интеграция в интелигентни системи за енергийно управление на сградите; Възможност за дистанционно управление вкл. през мобилен телефон; Предлага се като единичен панел и като стъклопакет; Може да бъде модифицирано чрез използване на всички видове стъкла с цел постигане на оптимален ефект за енергийно ефективна защита и архитектурно-дизайнерско решение.

Области на приложение на VISION GUARD:
Остъкляване на офиси, конферентни зали и др., където освен възможността за разделяне на пространства, стъклото може да се използва за прожектиране на презентации, обучение, реклами и др.; Хотели, ресторанти за разделяне на пространства; Изложбени зали, музеи, оборудване за експозиции; Стадиони и спортни зали; Банки и финансови институции; Летища, гари, автогари, места с голям трафик на хора; Превозни средства – самолети, кораби, автомобили; Жилища, болници, обществени сгради, чисти технологични помещения и т.н.



БУЛКОРП

Разград 7200,