СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 2, 2018

Екстериорни профили от HDPS/PU за пълно преобразяване на фасадата

Екстериорни профили от HDPS/PU за пълно преобразяване на фасадата

Фасадният дизайн в днешно време вплита в себе си умелото съчетание на отминали архитектурни стилове и иновативни съвременни решения. За да се увенчае с успех тази толкова комплексна задача обаче, на преден план излиза нуждата от професионално разработени решения, позволяващи значителното оптимизиране на работните процеси и постигане на краен резултат от най-високо качество. Такъв е и случаят с новата продуктова гама на МАРИСАН – екстериорни профили от HDPS/PU, предназначени за пълно претворяване на екстериорни площи според спецификите на конкретната дизайн концепция и цялостното архитектурно внушение на една сграда.

Екстериорни профили от HDPS/PU
След като интериорните профили от HDPS/PU на МАРИСАН стъпиха на пазара по-рано, сега гамата се допълва и от продуктови решения, предназначени за външно приложение. Екстериорните профили от HDPS/PU предлагат широк набор от предложения и възможности за изпълнение дори и на най-специфичните и екстравагантни дизайн концепции. Гамата от продукти за фасаден дизайн на МАРИСАН включва в себе си множество решения - от корнизни, линейни, первазни, подпрозоречни и рамкови профили, до пиластри, балюстради, колони, полуколони и ъглови камъни. Така, широкият набор от архитектурни профили и детайли от HDPS/PU, предоставят всичко нужно за трайното преобразяване на фасадата и придаването на индивидуален архитектурен почерк на цялата сграда.

Екстериорните профили са умел начин за пресъздаване на всякакъв тип форми, извивки и детайли със сложна геометрия типични, както за редица изминали епохи, така и за съвременни направления във фасадния дизайн. Множеството предимства на гамата за фасаден дизайн на МАРИСАН се явяват ефектен начин за умело подчертаване на цялостната архитектурна идея на фасадата. Без значение дали целите хармония и специфична детайлност, или залагате на масивността и аристократичното излъчване, с екстериорните профили от HDPS/PU, акцентът и отличаването на сградата от заобикалящата я среда са гарантирани.

Предимствата на HDPS/PU материала
Изработени от Duropolymer®, екстериорните профили са ударо- и водоустойчиви, което ги прави резистентни към всякакви външни влияния, запазвайки тяхната красота и изтънчено внушение за дълъг период от време. Здравината и високата плътност на HDPS полимера изкореняват риска от увреждане на цялостта на профилите, вследствие на механичен натиск. Това позволява ефективното приложение на профилите при фасади на всякакъв тип частни и обществени сгради. Благодарение на резистентността на материала срещу негативното влияние на водата и влагата, екстериорните профили запазват перфектната си визия и експлоатационна надеждност, без значение от агресивността на външната среда.

Противно на високата си здравина и удароустойчивост, профилите се характеризират с особено ниско тегло, което спомага за чувствителното редуциране на натоварването на фасадата, върху която се полагат. Материалът, от който са произведени, е рециклируем, което от своя страна превръща екстериорните профили в устойчив продукт, в унисон с околната среда.

Благодарение на факта, че екстериорните профили могат да бъдат изработени в огъващ се вариант, оформянето около овални и кръгли елементи става лесно и естетическо издържано. Идеално точните и правилни контури, в комбинация с минимaлистичния дизайн, от своя страна, ги прави перфектното решение за всяка една архитектурна концепция.

Изключително лесен и бърз монтаж
Екстериорните профили от HDPS/PU на МАРИСАН се отличават със своя особено лесен и бърз монтаж, само с помощта на подходящо монтажно лепило като например ТЕРАФЛЕКС® MS SUPER MONTAGE.

След монтаж, екстериорните профили могат да бъдат боядисвани с всякакъв тип бои – както блажни, така и водоразтворими. Благодарение на материала, от който са направени, екстериорните профили на МАРИСАН запазват цветовата си наситеност и перфектното визуално внушение за дълъг период от време.

Пълна гама интериорни и екстериорни решения от МАРИСАН
След интериорните и екстериорни профили от EPS, гамата на МАРИСАН придобива завършен вид, благодарение на новото направление – интериорни и екстериорни профили от HDPS/PU. Работата с тях позволява добавянето на нови щрихи и индивидуален почерк към лицето на всяка една сграда. А заедно с това усещането за лукс и артистократизъм на фасадата стават възможни с минимални усилия и инвестиции.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини