СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 2, 2018

Устойчиви решения в строителството от Бонита Ефект и Pava Resine – Италия

Устойчиви решения в строителството от Бонита Ефект и Pava Resine – Италия

Един от най-интересните продукти, представени по време на Българска строителна седмица 2018, бяха епоксидните саморазливни подове на италианската компания Pava Resine, чийто официален представител за България е фирма Бонита Ефект – успешно предлагаща вече 15 години опънати тавани Бонита.

Епоксидните подове Pava Resine са без аналог у нас със своите устойчивост и сертификати за безопасност. Това са първите епоксидни подове, които са сертифицирани за употреба в хранително-вкусовата индустрия и здравния сектор, поради отсъствието на каквито и да било токсични вещества в състава им. В рамките на ден може да имате напълно равен под без вредни емисии и специфичен аромат. Технологията позволява цех от 1000 кв.м. да бъде покрит с епоксиден под Pava Resine за един ден при условие, че вече е направена подготовката. Интересът на проектанти и дизайнери към италианските саморазливни покрития е провокиран и от възможността за 3D ефект, използвайки пълноцветен печат. Подобно на опънатите тавани Bonita, върху подовете Pava Resine може да бъде поставено на практика всякакво изображение.

Иновациите при опънатите тавани тази година отново са свързани с марката Бонита – това са акрилните бои за 3D печат върху опънати тавани и стени, които не отделят вредни емисии във въздуха. Те са напълно безвредни и могат да бъдат използвани и при изработката на триизмерни тапети. Бонита Ефект първа за страната използва текстил за 3D печат със силно изявена текстура на нишките. По този начин принтираното триизмерно изображение е с още по-голям релеф и реалистичност. Размерите на текстилната ролка – 2.8 х 100м., позволява изпълнението на цели 3D стени напълно безшевно.

Това са само част от иновациите представени от Бонита Ефект по време на изложението.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини