СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 2, 2018

Направление Сградни технологии на Siemens на Light + Building 2018

Направление Сградни технологии на Siemens на Light + Building 2018

Между 18 и 23 март във Франкфурт, Германия, се проведе най-голямото световно изложение за осветление и инженерни услуги в строителството Light + Building 2018. В Light + Building участваха повече от 2 600 изложители, които представиха своите иновативни продукти в областта на осветлението, електроинженерството, както и решения за автоматизацията на дома и сградите.

Под мотото „Дигитализирай сградата си” направление Сградни технологии на Siemens също се включи в международното изложение, представяйки актуалното си портфолио от продукти, системи и решения, свързани с предизвикателствата на съвременната цифровизация. Днес дигитализацията променя съществено света на енергийния и сграден мениджмънт, водейки до нови предизвикателства, но също така предлагайки и нови възможности за иновативни бизнес модели.

По време на изложението Siemens демонстрира за международната аудитория как дигитализацията в сградните технологии променя целия жизнен цикъл на сградите - от тяхното планиране и изграждане до експлоатацията и управлението им. По време на изложението ще бъдат демонстрирани положителните последствия, които произтичат от това дигитално развитие, както и ново поколение мениджмънт станция Desigo CC, интелигентни решения за управление на офис сгради, облачно базираната IoT операционна система Mindsphere, интелигентно решение за цялостна защита на ел. инсталации и др. За пръв път тази година направление Сградни технологии на Siemens представи и технологии от портфолиото си Fire & Security Systems.

Всеки ден в периода 18-23 март посетителите можеха да се включат в туровете, в които представители на Siemens демонстрираха как работят на практика и какви са ползите от изложените иновативни системи и решения.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини