СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 2, 2018

С ефектните решения на Нолина бързо и лесно обновявате дома

Разговор с Ивелин Марков, Търговски мениджър на Нолина

С ефектните решения на Нолина бързо и лесно обновявате дома

Г-н Марков, бихте ли запознали читателите на Списание СТРОИТЕЛИ с фирмата, Вашата дейност и предлаганите продукти?
Нолина започва дейността си през 1997г. с представителство на Dumaplast - Белгия и с въвеждането на нови продукти за българския пазар - PVC ламперия за стени и тавани, външни облицовки – сайдинг, подпрозоречни первази. Фирмата е ексклузивен представител за България и на продукти с търговска марка Arbiton на един от най-големите европейски производители Decora – Полша. Гордо заявявам, че предлагаме не само най-голямо цветово разнообразие, над 100 цвята, но и най-много видове като модели и колекции подови первази на българския пазар. От 20 години сме водещ доставчик в тази сфера. Имаме сериозна бизнес структура – изложбени зали и складове в най-големите градове на България - Стара Загора, София, Варна и Бургас и развита дистрибуторска мрежа в цялата страна. За удобството на нашите клиенти предстои откриването на нов търговски обект Нолина в гр. Пловдив.

Кои от предлаганите от Вас решения и системи за довършителни работи бихте отличили, с оглед на пазарните тенденции. Разкажете повече за тях и възможностите за приложение.
Всички предлагани от Нолина продукти са с изключително широко приложение. Те са изгодни и ефектни решения както за дома, офиси, хотели, спа-центрове, магазини, клиники, така и за индустриални помещения, предприятия от хранително-вкусовата промишленост. Пести се време за монтаж, почистване и поддръжка. Миналата година представихме най-новите водоустойчиви ламперии за стени с марка Dumapan SMP, от които клиентите останаха безкрайно доволни. Колекцията е вдъхновена от дървесни декори, каменни зидове и мозайки от цял свят. Естествените материали са възпроизведени посредством най-новите технологии на дигиталния печат. Това води до много реалистична визия на всяка стена. Dumapan SMP е най-бързият и лесен начин за обновяване на интериора. Плоскостите се монтират без мокри процеси директно върху плочки, бетон, тухла. Тази облицовка е лесна за поддръжка и това е чудесна алтернатива на тапети или плочки за баня.

Какво бихте препоръчали на клиентите, на които предстои ремонт и подновяване на интериорни/екстериорни пространства?
Бих препоръчал да се свържат с Нолина. Причината за това е, че няма по-бързи и практични решения, които спестяват време за ремонт, а резултатът е невероятен и дълготраен. На никой не му е приятно да влиза в тежки и дълги ремонтни дейности. Нашето иновативно решение за ремонт на “БАНЯ ЗА 24 ЧАСА” ще намали неудобството на домакинствата от тежки, продължителни и мръсни работни процеси. Бърз, лесен и сух монтаж и демонтаж на ПВЦ облицовки от Нолина е нов начин за промяна на облика на остарялата баня. Дори не е необходимо да се вика майстор, а плоскостите се монтират директно върху покритието – плочки, бетон, тухла. Тази облицовка е лесна за поддържане и позволява отстраняването на евентуални течове или други проблеми в банята без разбиване. Като директен вносител, ние успяваме да предложим едни от най-добрите цени на пазара.

Имате ли конкретни планове или предстоящи инициативи относно бъдещото Ви развитие, за които да споделите?
Разбира се, както всяка уважаваща и развиваща се фирма, слагам и нас в това число. Ние ще продължим да обновяваме българските домове с иновативни продукти и в тази посока постоянно следим актуалните тенденции в бранша. Планираме да представим PVC композитни иновативни плочки Dumawall+, произведени от нашия дългогодишен партньор Dumaplast, изключително ефективно, дизайнерско и елегантно решение за бърза реновация, както и LVT водоустойчиви подови настилки от ново поколение, които набират популярност в Западна Европа.