СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Стартира строителството на новата сграда на Ролпласт

На 19.04.2018г. се състоя официалната церемония „Първа копка“ по проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на Ролпласт Груп, чията база се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта е в общ размер на 7 млн. лв. Тя включва изграждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна сграда.

Първа копка на двата склада направиха Светлин Николчев - изпълнителен директор на Ролпласт, Емил Караниколов - министър на икономиката, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и Анна Радовска – главен секретар на БАИ. На събитието присъстваха представители на общинската и местна власт в Костинброд, представители на бизнеса от региона, служители на компанията и граждани.

„Строим склад с площ над пет декара. Това ще ни помогне логистично, ще облекчи нашата работа и ще намали рекламацията и в двете насоки – както за материали, така и за готова продукция. В следващите две години планираме да застроим поетапно 10 декара. Надявам се догодина да Ви поканя на откриване на новата ни административна сграда с шоурум.“, заяви г-н Николчев и пожела успешна работа на строителите. От изказването му стана ясно, че изпълнителят на строежа – Главболгарстрой, се очаква да завърши двата склада до началото на месец август тази година.

Министърът на икономиката - Емил Караниколов, изказа своите благодарности на големия инвеститор за приноса му към разширяване на българското производство. Приветствие отправи и Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Той подчерта важността на партньорството между държава, община и частен бизнес и ролята на индустриалното производство за просперитета на община Костинброд и нейните граждани.

След цялостната реализация на проекта най-големият производител на на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32000 кв. м. производствена база. Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз Инвестиция в разширяване на бизнеса за 2017 г. на престижните награди Инвеститор на годината“ организирани от Българската агенция за инвестиции, от която получиха поздравителен адрес, по случай събитието.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини