СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Енергоефективни битови климатични системи Climate RAC oт Bosch Термотехника

Енергоефективни битови климатични системи Climate RAC oт Bosch Термотехника

Новата серия битови климатични системи е безшумна и с иновативна Turbolent Flow технология Climate 5000, 8000 и 8500 RAC са с енергиен клас A++ за охлаждане и A+ за отопление Новата ErP директива насърчава прехода към еноргоспестяващи климатици.

Новата линия битови климатични системи на Бош съчетава комфортното използване с енергийната ефективност. Моносплит устройствата Climate 5000, 8000 и 8500 RAC са с външен и вътрешен модул, предназначени за стенен монтаж. RAC означава Residential Air Conditioning - Жилищна климатизация: Поради ниската консумация на енергия и безшумната работа на уредите, серията е изключително подходяща за климатизация на частни домове и офиси.

Битови климатични системи
Битовите климатици Climate 5000/8000/8500 RAC са уреди за стенен монтаж, съчетаващи външен и вътрешен модул с ниска мощност от 2,6kW до 7,3kW. Най-атрактивната характеристика на новите битови климатици е енергийната ефективност: Bosch Climate 5000, 8000 и 8500 RAC се гордеят с отличния клас A ++ за охлаждане и A + за отопление. През 2013г. Европейският съюз въведе етикета като част от новата директива за продуктите, свързани с енергопотреблението (ErP). Новият етикет определя енергийната ефективност в два отделни режима: за охлаждане и отопление, като фактори за сезонния коефициент на енергийна ефективност. По този начин производителността на устройството се регламентира много по-точно.

Енергийно ефективни и лесни за ползване
За да пестят енергия, Climate 5000, 8000 и 8500 RAC са екипирани с режим на готовност и таймер за изключване на климатика след предварително зададено време. Всички модели имат и икономичен режим на работа ("ECO режим"), особено полезен за пестене на енергия. Автоматичните функции като управление на въздушния поток повишават комфорта, а с интегрираните прахоуловителни филтри устройствата са много безопасни за използване, както за околната среда, така и за потребителя. Climate 5000 RAC включва филтри с висока плътност, а Climate 8000 and 8500 са оборудвани с допълнителни биофилтри и йонизатор, които допълнително подобряват качеството на въздуха. Тези два модела са снабдени и с функция за самопочистване, предотвратяваща събирането на микроби във филтъра. И трите устройства се обслужват лесно чрез ясен и интуитивен дисплей, монтират се бързо и работят безшумно.

Нови стандарти на ЕС за климатичните системи
През 2013г. директивата ErP на Европейския съюз определи нови изисквания за енергийна ефективност, на които се дължи актуалният преход към модерни климатични системи. Много от използваните климатични решения понастоящем стават неизползваеми, тъй като не отговарят на новите стандарти. За разлика от тях, модерните климатични системи на Бош не само съответстват, но дори надхвърлят новите изисквания. При преминаване към новите устройства потребителите значително ще намалят разходите си за енергия.

Bosch Термотехника предлага интуитивни и лесни за обслужване решения за отопление, охлаждане и подгряване на топла вода за конвенционални и свързани домове. Гамата включва ефективни, енергоспестяващи и ориентирани към бъдещето уреди: кондензни газови котли, климатици, соларни системи и термопомпи. Всички продукти на Bosch Термотехника печелят клиентите с лесното си инсталиране и обслужване и с уникалния си, атрактивен дизайн.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама