СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Уреди за омекотяване на твърда вода от Павирани

Уреди за омекотяване на твърда вода от Павирани

Системите за омекотяване на твърда вода с йонообменна смола ефективно се справят с проблемите, които създава твърдата вода.

В сравнение с ползите, цената на тези уреди не е висока. На пазара се предлагат различни модели и марки, които да покрият нуждите, както на малки апартаменти, така и на големи къщи. Стойността им се изплаща с икономия на перилни и почистващи препарати и най-вече при защита на домашните уреди. Ползотворното действие на чиста и мека вода при кожни проблеми и алергии, а и за здравето на косата е неоценимо.

Проблемът идва от факта, че за омекотяване на водата потребителят се замисля, когато забележи варовикови отлягания по плочките и душ кабината, котлен камък върху нагревателите. В този случай инсталациите са изградени, настилките са положени и особено в апартаменти трудно се намира място за монтаж на система за омекотяване на вода.

Уредите за омекотяване на вода се монтират на входа на водопровода, след водомера. Преди тях, в зависимост от качеството на водата, се поставя един или няколко филтри за предварително пречистване. При вече завършени довършителни дейности, когато уредът трябва да се инсталира в къща, е по-лесно да се намери място за монтаж. Не така стои въпросът с апартаментите. При тях е много важно такова място да се предвиди на етап проектиране и изграждане на водопроводна инсталация. Тогава, даже в малък апартамент, има възможност за монтаж на омекотител.

Фирма Павирани предлага богат избор на системи за омекотяване на вода, както за малки апартаменти, така и за големи къщи на много изгодни цени. Те са компактни, с контролиращи тяхната работа автоматични програматори. Уредите с марката SUPREME, на които Павирани е представител и вносител, се произвеждат в Белгия с програматори на ERIE и са с удължена гаранция.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо