СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Системи на PERI за сградата над търговски център България Мол

Системи на PERI за сградата над търговски център България Мол

Компанията PERI, водеща в производство и доставка на високотехнологични системни решения за изграждане на всякакъв тип и форма монолитни конструкции в ниското и високото строителство, доставя кофражните системи за един от актуалните проекти в столицата - сградата над изградения търговски център България Мол. Тя ще се издига на 56 метра височина и ще има 18 550m2 РЗП. Отдаваемата площ ще бъде близо 16 000m2. Новата сграда ще бъде на девет етажа, един от които за технически помещения и осем офисни нива. Кулата с площ на етажа около 2150m2 е обособена като самостоятелен конструктивен блок с три отделни стълбищни клетки.

Клиентът има високи изисквания към кофражните работи - бързина при кофриране и декофриране, леки елементи на кофража за плочата с цел лесно декофриране на ръка, комплекти отговарящи на сроковете и темпото на изграждане, етапно бетониране на плочите и високотехнологични системи за безопасност.

Екипът на ПЕРИ България изготви техническо решение, отговарящо на всички изисквания. За кофража на стените е приложен рамков кофраж TRIO. Чрез улеснения начин на свързване между платната с BFD скоби са спестени много време и ресурс.

За плочите е разработен вариант комбинация от супер технологичния кофраж с падащи глави с цел ранно декофриране SKYDECK и кофражни маси с подпорно скеле PERI UP FLEX по периферията на плочите. Това решение е най-подходящото за срещане нуждите на клиента в съкращаване на сроковете и поемане на големите натоварвания от периферните греди с размери 45/90cm. С помощта на SKYDECK и иновативната система с падащи глави, осигуряваща ранно декофриране и подпорното скеле PERI UP FLEX монтирано под масите.

Качеството при PERI е не само обещание, а и ангажираност. Съчетано с безупречен инженеринг, PERI може да бъде Вашият надежден партньор през целия строителен процес - от проекта до изпълнението.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини