СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Теразид ще участва активно в санирането на сгради и през тази година

Теразид ще участва активно в санирането на сгради и през тази година

По време на Националната програма за Енергийна Ефективност на многофамилни жилищни сгради, за периода 2015г.-2017г., бяха санирани и обновени стотици обекти, като голяма част от тях бяха изпълнени с висококачесвените материали на ТЕРАЗИД. По данни на МРРБ към 20.12.2017 от общо 2022 многофамилни жилищни сгради със сключени договори за участие в Програмата, 929 вече са обновени, а 576 сгради са в процес на строителство. Други 483 са със започнати дейности от етапа на техническо обследване.

От тази година стартира активна работа по програмата за многофамилни жилищни сгради на територията на град София. ТЕРАЗИД отново ще подкрепи реализирането на Програмата, като не само ще вземе дейно участие в реновирането на жилищния сграден фонд на столицата и останалите градове, но ще вдигне нивото на качество, предлагайки новата си топлоизолационна система с каменна вата – Wool Clima.

Wool Clima представлява интегрирана топлоизолационна системасистема на базата на топлоизолационен материал от каменна вата, като завършващото покритие може да бъде със силиконова мазилка – Wool Clima Superb или наномазилка – Wool Clima Nanotech. Топлоизолационната система с каменна вата се отличава със следните основни предимства: висококачествени материали; създаване на здравословна среда; намаляване на разходите за енергия; отлични топлоизолационни свойства; висока степен на шумоизолиране; най-висок клас на пожароустойчивост; удължаване на живота на сградата.

Всички компоненти на интегрираната топлоизолационна система Wool Clima са изпитани и доказали своите качества: Плоскости от каменна вата с най-високо качество, осигуряващи необходимия комфорт благодарение на отличните си топлоизолационни свойства, звукоизолиране и пожарозащита. ТЕРАЗИД BM-14 - висококачествена лепило-шпакловъчна смес на циментова основа, разработена специално за залепване и шпакловане на каменна вата. Алкалоустойчива стъклофибърна мрежа, допълнително укрепваща и подсигуряваща шпакловъчния слой срещу образуване на пукнатини и нацепвания, предизвикани от различни линейни разширения. Дюбели за топлоизолация с метален пирон за допълнително укрепване на топлоизолационните плоскости. ТЕРАЗИД G-33 - висококачествен универсален грунд, обезпрашаващ основата и създаващ отлично сцепление между шпакловъчния слой и фасадната мазилка.

За качествено, сигурно и естетически издържано финишно покритие на своята система, ТЕРАЗИД предлага два варианта за висококачествено покритие на Wool Clima:

Wool Clima Superb – система с финишно покритие от силиконова мазилка SICOLIT, изключително подходяща за райони с висока влажност на въздуха, благодарение на отличната паропропускливост и водонепропускливост на мазилката. SICOLIT е готова за работа пастообразна мазилка на база силиконова емулсия и полимери, с добавени минерални пълнители с подбрана зърнометрия, пигментни пасти и консерванти. Продуктът се използва за направа на фина защитнодекоративна мазилка с висока паропропускливост, еластичност, дълготрайност и ниска склонност към замърсяване.

Wool Clima Nanotech – система с финишно покритие от високотехнологична наномазилка NANOMAX, трудно податлива на замърсяване и устойчива на всякакви климатични условия, благодарение на иновативната наноструктура на мазилката. NANOMAX притежава изключително високи водоотблъскващи свойства и паропропускливост. Повърхностният нанослой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични наранявания, съчетани с гарантирана устойчивост на цветовете. Мазилката притежава свойството да се „самопочиства“. Наночастиците по повърхността не позволяват на разпространените замърсители в околната среда да се задържат или да проникнат дълбоко в структурата на мазилката, след това те лесно биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини