СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Система за сграден мениджмънт Desigo Control Point от Siemens

Система за сграден мениджмънт Desigo Control Point от Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens разширява богатото си Desigo портфолио с лесната за употреба система за сграден мениджмънт Desigo Control Point. Desigo Control Point включва разнообразие от нови уеб сървъри и сензорни екрани, които предоставят разширени възможности за работа и отдалечен достъп до системата на операторите и потребителите в една сграда.

Благодарение на Desigo Control Point сградните системи могат да се управляват от лесен за употреба графичен потребителски интерфейс. В зависимост от областта на приложение и предпочитанията на клиентите могат да се използват различни технологии за връзка с това, което ще бъде управлявано. TCP/ IP сензорните панели са подходящи за проекти, в които има нужда от повече от един панел за управление - например в конферентни зали или „open space” пространства. От друга страна, сензорните панели, поддържащи BACnet/IP, могат да бъдат поставяни самостоятелно в мрежата. Те имат вграден уеб сървър за отдалечен достъп през уеб браузър.

Desigo Control Point предлага и инструменти за визуализиране, наблюдение и оптимизиране на потреблението на енергия. Например възможно е да се създадат графики за управление и анализ на енергийните показатели. Най-важната информация се записва непрекъснато, позволявайки въз основа на това да се приложат мерки за достигaнето на оптималното желано ниво на работа. Събраната информация също може да бъде експортирана за по-подробен анализ.

Други функции на Desigo Control Point са получаване на аларми чрез електронна поща и/или SMS, създаване на графици и опростено отчитане. Също така Desigo Control Point разполага с интегриран графичен редактор и обширна библиотека с шаблони и символи. Решението може да показва 2D и 2D + символи и графики статично или като анимация. Пускането в експлоатация на Desigo Control Point е лесно и без необходимост от използване на допълнителен софтуер и лицензи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини