СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Пастьозна варова шпакловка ROFIX POLIDEKOR за стени

Пастьозна варова шпакловка ROFIX POLIDEKOR за стени

Сезонът на ремонтите е. Нека погледнем практично и екологично на това начинание. Коя е първата стъпка към вдъхване на нов живот на стените? Най-същественото е да коригираме фините пукнатини по тях, да изравним повърхността и така да я подготвим за следващия етап от освежаването на помещението, а именно нанасянето на боята. Препоръчваме ви пастьозната шпакловка на основа въздушна вар и с висококачествени минерални добавки RÖFIX POLIDEKOR. Продуктът е с универсално приложение и е естествено бяла. Подходяща е за полагане върху вътрешни стени и тавани върху бетон, мазилка или гипсокартонени плочи. Шпакловката може да се оцветява според Цветовия каталог на RÖFIX. Изключително ценно нейно качество е високата й паропропускливост, благодарение на варовата й основа и липсата на цимент в състава й.

Готовата шпакловка RÖFIX POLIDEKOR се нанася бързо и лесно и ще придаде нужната структура на повърхността без напрежение, за да осигури най-добрата основа за боите на RÖFIX. Може да се шлайфа и е високо рентабилна. За повърхности, които са неравни и изискват повече обработка, използвайте първо по-грубата шпакловка RÖFIX POLIDEKOR PRIMO. След това придайте изключителна гладкост на стената с RÖFIX POLIDEKOR FINO - фина шпакловка, с която се работи лесно и се постига сатенен ефект. За по-големи площи при шпакловането се препоръчва фината шпакловка RÖFIX POLIDEKOR MFINO, която е специално създадена за машинно нанасяне.

След нанасянето на шпакловката ви препоръчваме полагането на силикатен дълбок грунд и разредител RÖFIX PP 201 SILICA LF, а като последна стъпка от ремонта на стените и таваните специалистите на RÖFIX ви съветват да се доверите на варовата боя RÖFIX CalceClima® FARBE.

На изображението: 1. Стена/тухлен зид/; 2. RÖFIX 150 Лека гипсо-варова вътрешна мазилка; 3. RÖFIX POLIDEKOR Пастьозна шпакловка; 4. RÖFIX PP 201 SILICA LF Силикатен дълбок грунд и разредител; 5. RÖFIX CalceClima® FARBE Варова боя.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини