СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 4, 2018

DEKTON e ултракомпактният материал на настоящето и бъдещето

DEKTON e ултракомпактният материал на настоящето и бъдещето

Dekton е новата ултра компактна повърхност от Cosentino, съставена изцяло от кварц и други естествени минерали. Благодарение на своята нулева порьозност и висока химична и механична устойчивост, продуктът е с най-универсалното приложение – както в интериора, така и в екстериора.

Dekton® се предлага на фаши с различни дебелини от 8mm, 12mm, 20mm и 30mm, подходящи за различните му приложения. А големият формат от 320х144cm разкрива възможности за дизайн, които преди са били немислими. Тези особености го правят перфектен за големи пространства.

Dekton е универсален - подходящ е за подови настилки и стенни облицовки. Основните характеристики на Dekton, като висока устойчивост на UV лъчи, петна и износване, издръжливост на ниски и високи температури и почти нулевата попиваемост, го правят правилния избор за настилки и облицовки. Тези качества, заедно с богатството на цветове и текстури, дават възможност за вдъхновяващи архитектурни решения с визия на естествен камък, бетон или метал, а различните финиши са от груби Textured, матови Smooth mate релефи до силно полирани XGloss повърхности.

Dekton има своята успешна реализация в модерната и естетическа фасада. В съвременната архитектура фасадната облицовка придобива все по-голямо значение, както за структурната стабилност и енергийната ефективност на сградата, така и за естетичните й качества. Dekton е материал с неоспорима красота и уникални свойства като различни дебелини, изключителна здравина и устойчивост, голям формат, почти нулева попиваемост, ниска топлопроводимост и устойчивост на UV лъчи. Той е подходящ за различни системи на вентилируеми окачени фасади, както и за лепене чрез мокър монтаж. Отличните му качества дават възможност на професионалистите за създаване на функционални и визуално отличаващи се фасади от ново поколение.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини