СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Фибран обявява своето разширение в Чешката Република

Фибран обявява своето разширение в Чешката Република

ФИБРАН д.о.о., част от групата ФИБРАН, е водещият производител на XPS в Словения и един от първите три доставчици на XPS в Чешката република, Унгария, Словакия, Хърватия и Босна и Херцеговина. Компанията разширява своето производство с инвестиция в Чешката република, в индустриалната част на гр. Мост.

За изграждането на новата производствена единица е предвиден терен с площ от над 100 000m2. Заводът ще осигурява годишно на пазара 400 000m3 ФИБРАНxps - изолационен продукт със специфични приложения, устойчив на влага и високи натоварвания. Инвестицията се оценява на над 20 млн. евро и се планирана да бъде финализирана до края на 2019 г. Проектирането на сградата и производствения процес са подчинени на отговорното отношение на компанията към опазването на околната среда. Новият завод ще осигури 55 нови работни места и ще играе важна роля в местната икономика и технологично развитие.

Вследствие на Директивата за енергийна ефективност на сградите и същественото повишаване на обществената осведоменост, търсенето на изолационни материали от XPS расте бързо в цяла Европа. "Тази нова инвестиция ще позволи на Фибран да навлезе на нови местни пазари и да увеличи производството на продуктите с най-високо качество. Също така ще можем да координираме по-добре логистиката, продуктовата гама и техническата поддръжка за нашите клиенти в Централна и Северна Европа", добавя изпълнителният директор Г-н Константинос Псарулис.

Семейната компания ФИБРАН е един от малкото производители, които предлагат широка гама продукти от XPS с дебелини от 20mm до 200mm и якости на натиск до 1000kPa, както и продукти, предназначени за промишлени приложения. С капацитет от 1 млн. m3, ФИБРАН е сред най-големите производители на XPS в Европа със собствени предприятия, разположени в Гърция, Словения, Португалия и България. Общият годишен оборот на групата ФИБРАН от всичките 7 производствени мощности за XPS надхвърля 120 милиона евро.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама