СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Открояващи се фасади с архитектурни профили и декорации от МАРИСАН

Открояващи се фасади с архитектурни профили и декорации от МАРИСАН

Всеки е ставал свидетел на изящните гипсови или мраморни скулптури и форми по фасадите на заобикалящите сгради. И ако допреди години този трудоемък процес е изисквал трудно планиране и сериозни вложения, то днес оформлението на една фасада е далеч по-лесно и удобно. Създадени от природосъобразни суровини и материали, фасадните решения на МАРИСАН гарантират уникалност във всякакви форми и размери. Обширното продуктово портфолио предоставя избор от редица различни фасадни елементи, между които корнизни, рамкови, подпрозоречни профили, пиластри, колони, фронтони, арки, ъглови камъни, подпори, декоративен сайдинг и много други.

Богатото портфолио от готови решения на МАРИСАН съдържа всичко нужно за абсолютно точното пресъздаване на всеки един архитектурен шедьовър и пренасянето му върху вашата фасада. За всички тези обаче, които желаят да добавят собствен почерк, МАРИСАН предлага изработка на архитектурни профили и фасадни детайли по индивидуален проект. Ако концепцията за желаната фасада се нуждае от цялостна персонализация, то с индивидуалния подход на МАРИСАН това не би било никакъв проблем. Всяко едно желание, дори и най-специфичните и нетрадиционни геометрични форми и елементи, могат да бъдат превърнати в реалност. Работата по индивидуална заявка позволява бързо и лесно пресъздаване на всеки един идеен проект, без значение от неговата сложност.

EPS материалът е перфектният компонент за една фасада
Архитектурните профили и декорации са изработени от свръх лек EPS материал, който не натоварва фасадата, като по този начин гарантира и нейната дълготрайна експлоатационна надеждност. Противно на олекотената си структура, благодарение на полимерното финишно покритие фасадните профили притежават особена здравина и устойчивост. Освен че не се влияят от стареене, температурни промени или влага, архитектурните детайли се характеризират с особенa издръжливост на механичен натиск и агресори от външната среда. Така фасадата може да бъде изпълнена в множество различни вариации, без това да влияе върху нейната функционална стабилност. Това позволява ефективното приложение на профилите при фасади на всякакъв тип частни и обществени сгради.

Лесен и бърз монтаж
Експресният и особено лесен монтаж допълнително улеснява комфортната работа с архитектурните елементи. С помощта на професионалните лепила TEHNOCLAY® ЛЕПИЛО ЗА ДЕКОРАТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ EPS или ТЕРМОФЛЕКС® PU CONTACT профилите биват монтирани надеждно и стабилно, гарантирайки тяхната неподатливост на структурни напрежения и движения в основата. За допълнително подсигуряване, в определени случаи се препоръчва и допълнително механично фиксиране.

Многообразие от цветове за фасади с неподражаем стил
Благодарение на перфектното съчетание на архитектурните профили с професионалните екстериорни бои от серията ТЕРМОФЛЕКС® фасадата на сградата може да засияе във всеки един нюанс, който пожелаете. Безграничните възможности за дизайн позволяват всякакви експерименти, а неповторимият краен резултат е изцяло гарантиран.

Фасадни профили и декорации от PU
След екстериорните решения от EPS, гамата на МАРИСАН придобива завършен вид благодарение на новото направление фасадни профили от PU. Изработени от ударо- и водоустойчив полимер, профилите са резистентни към всякакви външни влияния. Така те запазват своята красота и изтънчено внушение за дълъг период от време. Материалът, от който са произведени, е рециклируем, което от своя страна превръща екстериорните профили в устойчив продукт, в унисон с околната среда.

Благодарение на факта, че екстериорните профили могат да бъдат изработени в огъващ се вариант, оформянето около овални и кръгли елементи става лесно и естетическо издържано. Идеално точните и правилни контури, в комбинация с минимaлистичния дизайн от своя страна, ги прави перфектното решение за всяка една архитектурна концепция.

Снежно белият цвят на профилите позволява лесно последващо декориране само с помощта на блажни и вододисперсионни бои. Свръх отчетливата детайлност и ясно изразена релефна структура, от своя страна, превръщат профилите в перфектните решения за всяка една фасада.

Работата с тях позволява добавянето на нови щрихи и индивидуален почерк към лицето на всяка една сграда. Без значение дали профилите са интегрирани поотделно или в комбинация, уникалното внушение и перфектната визия са гарантирани.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини