СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Енергийно ефективна система за хидроизолация от ТЕРАЗИД

Енергийно ефективна система за хидроизолация от ТЕРАЗИД

През последния месец ТЕРАЗИД пусна на пазара нова система за хидроизолация, обединяваща продуктите Aquacool Reflect и Полиестерен воал.

Aquacool Reflect представлява качествена акрилна емулсия, предназначена за хидроизолация на открити хоризонтални и вертикални елементи от сградата, подложени на директно слънчево греене, като осигурява еластично UV-устойчиво водонепроницаемо покритие. Освен от проникване на вода и влага, хидроизолацията създава бяла светлоотразителна повърхност, която предпазва основата и от нагряване. Така можете да спестите до 30% от разходите за енергия за охлаждане в климатизирана сграда. Продуктът намира най-широко приложение при хидроизолиране на плоски и наклонени покриви, открити тераси, козирки и други, без необходимост от допълнителна защита от слънчевата радиация.

Той ще Ви осигури топло- и водонепроницаем покрив, спестявайки енергия и увеличавайки комфорта във Вашата сграда.

Полиестерният воал e изключително подходящ за армиращ слой при полагане на хидроизолационните продукти на ТЕРАЗИД. Той представлява висококачествен нетъкан геотекстил, получен при екструдиране на гранулиран полипропилен до влакна, които създават здрава и гъвкава материя. Тримерното разположение на влакната гарантира висока якост на опън, голямо относително удължение, дълготрайност, еднородност на материала и липса на разслояване. Незначителната дебелина и относителното тегло, в комбинация с високите якостни свойства и еластичност, дават предимство на воала пред останалите продукти, използвани при армиране на тънкослойни хидроизолации.

С Aquacool Reflect и Полиестерен воал ТЕРАЗИД допълва своята гама от хидроизолационни продукти, които осигуряват качествена и дълготрайна защита на сградите от капризите на времето.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини