СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Иновации в продуктовата гама на компанията TESY

Иновации в продуктовата гама на компанията TESY

През последните години концепцията за „умен дом“ премина от границите на човешкото въображение до началото на нова индустриална революция. Напредъкът е особено осезаем сред иновациите в областта на уредите за дома. ТESY е сред компаниите, променили статуквото, използвайки най-съвременните технологии за превъзходна функционалност и впечатляващ дизайн. А в дългосрочен план визията на компанията е да се развива в областта на IoT (Internet of Things или интернет на нещата).

Разработването на иновативни решения идва пряко от дейността на собствените им R&D специалисти (Research and Development – проучване и развитие), които създават продукти с елегантен дизайн и имат няколко забележителни патентовани решения. Гордост за инженерите е имплементирането на Cloud софтуер, който се самообучава, предоставяйки на потребителите модерен начин за управление на уредите в дома от разстояние – всичко необходимо е интегрирано в мобилното приложение tesyCloud, което дава възможност за контрол на бойлерите и конвекторите в дома от всяка точка на света.

ModEco са бойлери от ново поколение, които са създадени така, че да посрещнат и най-високите очаквания и нужди. Линията предлага голямо разнообразие от продуктови серии и модификации, като включва в себе си и серията modEco Cloud - последно поколение електрически бойлери, отговарящи на най-високите очаквания за енергийно ефективни уреди на европейските пазари.

ModEco Cloud, който беше пуснат на пазара през пролетта на 2017 г., е най-модерният и иновативен сред бойлерите, от семейството на TESY. Той е първият в Европа електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно, през интернет от мобилно устройство. Освен това уредът разполага и със самообучаващ се софтуер, който изучава навиците на домакинството и потреблението на топла вода, като по този начин мисли вместо потребителя и максимално го улеснява в ежедневието му. Редом с имплементацията на иновативни технологични решения, modEco Cloud е и икономичен, тъй като в него са вградени всички продуктови нововъведения, създадени през годините от TESY, сред които технологията Insutech за високооефективна изолация и патентованото решение за специална конструкция на струйника (PISTON ефект).

Един от най-големите успехи на TESY за тази година е разработването на бойлер в най-масовия обем (80 и 100 л), който да е на по-достъпна цена, но и едновременно да бъде в енергиен клас B – най-висок възможен клас при бойлери с обем 50 – 100 литра. Практиката сочи, че клас B при най-масовите бойлери се постига основно с интегрирането на електронно управление или с изключително дебела изолация. Затова пускането на пазара на modEco Ceramic с механично управление е поредната гордост на TESY, тъй като предоставя на потребителите възможността да притежават бойлер от най-висок енергиен клас на още по-достъпна цена.

За отопление на дома TESY предлагат решения, подходящи за различни по големина и вид помещения. Електрическите панелни конвектори, на които все повече хора залагат, осигуряват по-бързо затопляне на помещението и по-ниски разходи за електроенергия, а потребителите могат да избират между три продуктови серии - с електронен терморегулатор, с механичен терморегулатор и Cloud уреди с управление през интернет. Двете продуктови серии, ConvEco и HeatEco, са с вградения Smart алгоритъм, който, подобно на бойлерите, позволява управлението им чрез интернет връзка. Отличителна характеристика при конвекторите е дизайнът, гарантиращ оптимална конвекция, чрез намиране на правилното съотношение между нагревател, обем конвекторна кутия и пространство около нагревателя.

Друг често предпочитан избор са маслените радиатори - едни от най-ефективните битови електрически уреди за отопление. Предимство при тях, е че са подходящи за хора с дихателни алергии и респираторни проблеми, не изсушават въздуха и имат голяма топлоотдаваща повърхност,. Продуктовите серии, които TESY предлага, са две - CC и CB. В зависимост от избора на модел може да се отопляват помещения до 32 кв.м. Голямото предимство при моделите маслени радиатори на TESY са ребрата, като при CC серията компанията притежава патент за дизайн и форма на реброто. Ако се търси повече естетика и нестандартност, в продуктовата си гама TESY предлага и стенна електрическа камина, която придава допълнителен уют и изисканост на дома.

Всички отоплителни уреди на компанията са изградени чрез високотехнологични методи и притежават надеждни защити от замръзване и прегряване, защита от водни пръски, PIR сензор, който отчита близко човешко присъствие до уреда, както и дизайни без остри ръбове.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини