СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Нова циклонна технология от Festool

Нова циклонна технология от Festool

Предфилтърът СТ на Festool с циклонна технология разделя груби и фини прахове преди да попаднат в мобилната прахосмукачка. Засмуканият, включващ прах въздух, се задвижва спирално в циклона, при което праховите частици се удрят в стената и поради силата на тежестта падат в уловителния контейнер на СТ предфилтъра. Уловителният контейнер е прозрачен и имате изключително добра видимост за количеството на засмукания талаш или строителен отпадък.

Големите обеми прах и талаш вече не са проблем. Нито за основния филтър, нито за силата на засмукване. Съвместимият с мобилните прахосмукачки СТ на Festool предфилтър улавя до 95% от праха преди достигането до мобилната прахосмукачка. Това освобождава основния филтър и гарантира константно висока засмукваща сила по време на целия процес на работа.

Типични възможности за използване: Ръчна шлифовачка с дълга дръжка Planex; Шлайф с диамантен диск; Санираща фреза; Оберфреза; Ръчен циркулярен трион; Верижни триони; Tрион за изолационни материали.

Предимства: Постоянно висока всмукателна мощност в резултат на намаляване на натоварването на основния филтър; Ефективна работа с постоянна всмукателна мощност; Разрешено за класове на прах L и M; Удобен и безопасен транспорт благодарение на поставящите се един върху друг уловителни контейнери с компактни размери и здрава конструкция; Добри възможности за захващане върху уловителния контейнер за лесно и чисто изхвърляне на големи количества прах; Удобна проверка - прозрачният контейнер за събиране улеснява проследяването на количеството прах в него; Здравина и дълъг работен живот; Модулната конструкция позволява лесно почистване на отделните части; Лесно и бързо присъединяване с T-LOC системата на мобилната прахосмукачка с СТ предфилтъра; Може да се комбинира с мобилните прахосмукачки на Festool CT 26/36/48 – според приложението с или без АС (автоматично изтупване); Допълнителен контакт за plug it засмукващи маркучи и електрически машини.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини