СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Криптирани електронни системи от Камсек за заключване на хотели

Криптирани електронни системи от Камсек за заключване на хотели

Защо има смисъл да заключваме хотелските стаи с криптираните електронни системи на Камсек, вместо с механичен ключ? Така имаме пълен контрол на достъпа до стаите, тъй като картите, които предоставяме, са криптирани и не могат да бъдат копирани; Няма загуба на информация – не може да бъде дадена стая на клиент, без да остане следа в паметта на компютъра, тъй като софтуерът не позволява изтриване на информация.

Можем да осъществим реално енергоспестяване, при което електрозахранването се включва единствено, ако в контактора е поставена картата от конкретната стая. Календарче, друг вид карта или дори карта от друга стая в хотела не би могла да включи електрозахранването.

Безкабелната технология позволява лесен монтаж без къртене, прокарване на кабели и нарушаване визията на сградата. Монтажът може да се извърши професионално и на място, без от клиента да се изисква предварителна подготовка на отворите за бравите. Захранването е на батерии, които при нормална експлоатация могат да издържат до 2 години. С една служебна карта могат да се отключват много (или всички) стаи, не е необходимо да се носи връзка с много ключове, което е едно безспорно удобство за обслужващия персонал. Може да се използва при врати с различно предназначение – врати за стаи, общи врати и други, както и да се задават времеви зони за достъп, напр. обща врата към ресторант се заключва в определен часови диапазон; Всяка електронна брава има вградена памет за последните 992 събития и може да изведе информация за дата и час на влизане и номер на картата (име), с която е влизано, както и отключване с механичен ключ. Като един съвременен високотехнологичен метод на заключване, спомага за повишаване имиджа на хотела. Върху картите може да бъде отпечатано рекламно послание.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини