СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Венецианска варова мазилка RÖFIX CalceStucco за оформление на стени и тавани

Венецианска варова мазилка RÖFIX CalceStucco за оформление на стени и тавани

Неувяхващият чар на автентичната варова гланцирана мазилка е в основата на RÖFIX CalceStucco. Мазилката е на минерална варова основа и за изключително удобство е готова за употреба. Приложението й е подходящо за оформление на стени и тавани. Венецианската мазилка е много фина, бяла, като позволява да се оцветява в повечето цветове от каталога на RÖFIX ColorDesign, съдържащ над 430 нюанса в 90 цветови серии.

RÖFIX CalceStucco придава фин лукс и индивидуалност на интериора. Кои са нейните предимства? На първо място, благодарение на въздушната вар в състава на мазилката, тя е изключително паропропусклива и подходяща за здравословен климат в дома. От друга страна добрата обработваемост и постигането на изключително гладка повърхност, чрез метода на притискането или чрез шлайфане, я прави лесна за употреба. Мазилката е с висока рентабилност – средният й разход е 1,6 kg/m2/mm.

Зараждането на венецианската мазилка може да се проследи до Древен Рим, където изкуството на полагане на мазилка на няколко пласта достига изцяло нови висоти и възпитава различни възприятия и вкус към красивото и стилното. Днес венецианската мазилка съчетава традиционния артистизъм на майсторите със съвременния дизайн. Модерните тенденции при „огледалната“ мазилка сякаш никога не са спирали да бъдат актуални. Те придават на стените уникален завършек и стил и ги превръщат в уникално изкуство, благодарение на своята гладкост и съчетанието на форми и нюанси.

Завършващите мазилки са сигурна защита за стените. Но те са и душата им. Чрез разнообразните цветове и структури те придават характер на повърхностите и подпомагат тяхната устойчивост, като се превръщат в ключов критерий за високата стойност на една сграда и качеството на живот в нея.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини