СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Интелигентно свързване с новата серия 221 на WAGO

Интелигентно свързване с новата серия 221 на WAGO

Търсете новата есенна WAGO промоция с подарък – оригинална кафеварка Bialetti Moka Express! В търговската мрежа от 5-и ноември.

WAGO Kontakttechnik GmbH& Co. KG е една от най-големите немски компании в областта на производството на продукти за електротехника, електроника, сградна и индустриална автоматизация. WAGO e с над 67 годишен опит и познания в областта на разработките, производството и доставката на иновативни компоненти за индустрията и инженеринга. WAGO е лидер не само в областта на технологията на пружинните клеми, а е наложил стандарти в индустрията с още много изобретения.

WAGO е синоним на качество, надеждност и иновативност.

Кои са основните предимства на инсталационните клеми на WAGO от серия 221?

Изключително тънки
По отношение на пространството клемите от поколението 221 са истинско чудо: в сравнение с предишния модел, обемът им е намален с 40%. Това позволява на електротехниците безпроблемно да монтират клемите на места с ограничено пространство. Благодарение на изключително тънкия дизайн на новата серия вече окабелените клеми могат лесно и бързо да бъдат поставени в монтажните кутии. В допълнение, чрез спестяването на пространство, се откриват нови възможности за бъдещи разширения.

Прозрачни – лесен визуален контрол
Новият дизайн на корпуса на Серията 221 от прозрачна пластмаса позволява осъществяването на лесен визуален контрол на правилната позиция на проводниците. След свързването електротехникът може веднага да види дали всички проводници са вмъкнати оптимално, както и дали са правилно свързани. По този начин местата без контакт могат лесно да бъдат видяни и коригирани. Правилната дължина на снемане на изолацията също може да бъде проверена само с един поглед. Затворените улеи на гнездата на проводниците гарантират лесното и правилно вмъкване на проводника в клемното гнездо.

CAGE CLAMP® технология
Благодарение на наличието на два тестови отвора инсталиращият може удобно и безопасно да замери сам клемата в монтирано състояние - при това с всички разпространени изпитателни сонди. Страничните вдлъбнатини за захващане в корпуса улесняват още повече отварянето на лоста. Новото поколение клеми е базирано на доказалата се технология CAGE CLAMP®, при която клемните гнезда се отварят и затварят с помощта на лост за управление без използване на инструменти. Това позволява още по-лесно и бързо свързване на проводниците.

Широка гама от възможности за приложение
Като универсална клема новата Серия 221 може да се използва с всички стандартни видове проводници - твърди, многожични и тънкожични. Новата серия включва варианти с два, три и пет проводника (221-412, 221-413, 221-415). Само една клема покрива проводници със сечения от 0,14 до 4 mm2 (тънкожични) и от 0,2 до 4 mm2 (твърди и многожични). Модел 6 mm2 свързва всички видове проводници, вариращи от 0,5 до 6 mm2. Благодарение на допустимия номинален ток от вече 41А и номиналното напрежение от 450 V Серия 221 е подходяща се използване както в мрежи с напрежение 230 V, така и в мрежи с напрежение 400 V.

Типични приложения в жилищното строителство са свързването на осветителни тела, мотори на жалузи, както и окабеляването на домофонни системи и системи за управление на врати и портали и т.н. В промишлеността тази клема е идеалното решение за окабеляване, включително на задвижващи мотори и помпи.

С 40% ПО-МАЛКА + 100% ПРОЗРАЧНА = WAGO 221

Как да разпознаем оригиналните WAGO 221?
Оригиналните WAGO клеми от серия 221 са с: гравирано лого (черно) на всеки продукт; маркировка с техническите данни и сертификати.

Повече информация, актуални промоции, много любопитни факти и изненади, можете да откриете в профилите на @WAGO Bulgaria в социалните мрежи: Facebook, Twitter, LinkedIn и You tube.ВАГО БЪЛГАРИЯ

София 1330, Бизнес център Сердика, Бул."Акад. Иван Гешов" 2Е, Сграда 1, ет. 4, офис 417


Реклама