СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Урбанизация и устойчиви градове с ROCKWOOL

Урбанизация и устойчиви градове с ROCKWOOL

Урбанизацията и непрекъснатото нарастване на градското население е необратим процес, който налага непрестанно изграждане на нови сгради с различно предназначение - жилищни и обществени, търговски центрове, учебни и здравни заведения, а заедно с това тече и рехабилитация на стари обекти. Всички те се нуждаят от енергийна ефективност, пожарна защита и шумоизолация. Продуктите от каменна вата на ROCKWOOL са разработени по начин, който разрешава тези проблеми и подпомага създаването на устойчиви и безопасни сгради. И не само това – използват се естествени материали в устойчив производствен процес.

Енергийна ефективност – експертите са съгласни, че намаляването на потреблението е първата и основна стъпка за икономия на енергия. Изборът на изолационен материал и правилният монтаж имат основна роля за това. Каменната вата от ROCKWOOL има несравними изолационни свойства, които не позволяват значителен топлообмен между изолираното пространство и външната среда и едновременно с това не изискват постоянна поддръжка впоследствие.

Звукоизолация – непрекъснатото разрастване на градовете налага създаването на решения, които осигуряват тиха среда на обитателите на различните сгради. Каменната вата е сред най-предпочитаните изолационни материали за шумоизолация – независимо дали искате да намалите шума възникнал в или извън сградата.

Пожаробезопасност – най-ценната защита на една сграда. Продуктите от минерална каменна вата ROCKWOOL се използват като специализирана защита при пожар за части от структурата на сградата и промишленото оборудване, защото тя е строителен материал, който не гори. Те ограничават разрастването на пожара към други околни обекти и осигуряват време за евакуация.

Продуктите на ROCKWOOL са отлично средство за решаване на проблемите на урбанизацията и устойчивостта в градски условия. За повече информация посетете сайта на компанията.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини